İŞİD’in perde arkasındaki gerçek

Son günlerde Dünyayı meşgul eden durum Suriye ve Irak bölgesinde katliam yaparak terör estiren İŞİD var. ABD 5 Arap ülkesi ile birlikte bir haftadır Suriye’deki gurupları bombalıyor. Burada ölenler kimler, kim oldukları ise meçhul. Aslında İŞİD bir piyon bunu üretenlerin başında da Amerika ve İngiltere bulunuyor. Tabi Irakta mesep savaşı başlatmak için oyun oynayan Talabani bu işin baş aktörleri. Osmanlı dönemindeki İngiliz oyunu bu sefer Ortadoğu’da oynanarak tekrar sahnede.
İŞİD’in bu bölgede bir İslam devleti kurması zaten mümkün değil. Bugüne kadar dünyada dışardan derleme toplama bir örgütle devlet kurulduğu görülmemiştir. Kendi içinde bir devrime gidenlerden bugüne kadar sadece İran Humeyni’yi getirerek başarı olmuştur.
İŞİD’in doğuşunu planlayanların asıl hedeflerinde Müslüman kıyımı vardır. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu guruba temkinli yaklaşması her ne kadar rehineler olsa da İŞİD sonrası burada bir mezhepsel çatışmada Sünnilerin yok edilme endişesidir.
Türkiye’yi bu örgüte yardım yapıyor yaygarası ile işin içine çekme politikası Sayın Erdoğan’ca yutulmamıştır. Burada bu örgütü üretenler ABD, İngiltere ve Irak devletleridir. Bunları eğiten guruplar Osmanlı döneminde iyi din eğitimi alıp Arapça öğrenerek Türkiye’ye girip ajanlık yapan İngilizler gibi Suriye ve Irak’a giren ajanlardır.
Saf işin mahiyetini bilmeyen Müslümanları buraya çekerek işin arkasında Müslüman kıyımı var. Şimdi başlatılan operasyonunda sormak lazım İŞİD’e en çok katılan ülkeler burada operasyon yapıyor. Peki, kendi ülkelerinden katılan kaç kişi bu operasyonda ölmüşlerdir?
İŞİD’e katılan 81 ülkeden en çok katılım 40 ülke ağırlıklı. En çokta operasyona katılan ülkelerden katılım var. 2.500 kişi Sudi Arabistan, Tunus’tan 3000 bin kişi, Fas’tan 500 kişi, Cezayir’den 200 kişi, Fransa’dan 700, İngiltere’den 400, Rusya Federasyonundan 800, Türkiye’den 400, Avustralya’dan 200, ABD’den 250 kişi gibi uzayıp gidiyor. Bu raporlar sıradan raporlar değil Dünya istihbarat birimlerinin verdiği raporlarıdır.
Avrupa birliği üyelerinden ise bölgede 28 ülkeden 2000 bin kişinin çeşitli yollarla Suriye’de İŞİD’e katıldıkları söyleniyor. Hadi çıkın bakalım işin içinden nasıl çıkabilirseniz. Bu katılımlar tesadüfi olabilir mi?
Acaba Avrupa ülkelerinden gelenler saf Müslümanları eğiterek ve kandırarak buraya toplamak mı istemişlerdir? Daha sonrada geriye çekilip buradaki saf Müslümanları katletmek mi amaçlarında var. Bu konu çok önemli, bu oyunlara aklıselim Müslümanlar gelmemeliler. Böyle derme çatma bir topluluk hangi akılla gelip bir başka ülkede toprak işgal ederek şeri devlet kuracak? Sonrada dünyaya hakim olacak, bu mümkün mü?
Belki de en az katılımın Türkiye olmasına rağmen ülkemizi işin içine çekememekten dolayı endişeleri var. Eğer Türkiye İŞİD’e destek olmuş olsa idi bunca Ezidiyi neden ülkemize geçmelerine izin versin. Türkiye burada bir insanlık görevi yapmıştır.
İŞİD olayı tamamen bir oyun ve Müslüman kıyımı için hazırlanmış bir tezgâhtır. Türkiye’nin dikkate alması gereken bir sınır güvenliği var. Türkiye diğer ülkelerden ekstra hassasiyet gösteriyor. IŞİD’e yapılacak bütün bu operasyonların sonucunda IŞİD bastırılabilirse ortaya çıkacak düzenin Maliki’nin düzeninden çokta farklı olmayacak. Yine bunun kaybedeni Irak’ın Sünni kesimleri olacağı söyleniyor. Türkiye bu hassasiyete de yine hassasiyetle yaklaşıyor.
Bu ülkelere komşu ve sınır güvenliği geniş olan bir ülkeyiz. Yarın Sünni-Yezidi çatışması olduğunda buradaki insanlar nereye kaçacaklar? Elbette bundan yine ülkemiz zararlı çıkacaktır. Burada kazanan olmayacak kaybeden Sünniler olacaktır.
Dünyanın en ucunda olan ülkeler için gelip bombalamak bir çözüm değil. Sorasında kimler bundan zarar görecek ve sıkıntı çekecek. Önemli olan konu işin bu tarafı olsa gerek. Bu nedenle Türkiye’nin İŞİD sonrası durumunda endişe etmesi çok haklı bir gerekçe.
ABD’li ve İngiliz gazetecilerin kafasını kesenlerde yine aynı batı ülkelerinin militanları olduğu ortaya çıkmıştır. Alenen kafa kesme burada ajanlık yapanların buraya gelen saf Müslümanların bombalanması için bir davetiyesi olamaz mı? Bütün bunlar birer soru işareti olarak duruyor. İŞİD’in amacı şeriatsa neden İsrail’e en ufak bir saldırısı yok?
Onun için İŞİD bir piyon, burada asıl mesele Müslüman kıyımı. Osmanlı döneminde oynanan İngiliz ajan oyunları tekrar Ortadoğu’da oynanıyor. Aklıselimli Müslümanlar daha akılı ve mantıklı düşünerek bu oyunların içinde olmadan İŞİD’e destek olmamalıdır..

Bu yazı toplam 1367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.