İsimde muhtar, hizmette başkan! Ahmet Kırlı şimdi de 1 Milyon TL'ye düğün salonu yaptı

İsimde muhtar, hizmette başkan! Ahmet Kırlı şimdi de 1 Milyon TL'ye düğün salonu yaptı

İsimde muhtar, hizmette başkan! Ahmet Kırlı şimdi de düğün salonu yaptı.

Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimde ikinci kez muhtarlık koltuğuna oturan Eskil Kökez Köyü Muhtarı Ahmet Kırlı, iki yıl önce Kökez'e 210 m2 büyüklüğünde ki yaptırdığı binanın alt katında biri fırın olmak üzere 5 dükkan bir de kütüphane bulunmakta. Üst katta ise Muhtar Odası, Meclis Toplantı Salonu, Veteriner Odası, Mutfak ve Misafirhane bulunmakta olan hizmet binasıyla hem köy halkının hem de çevre köy ile Eskil halkının takdirini kazanmıştı.

Kırlı şimdi de 8 Bin m2 alanda çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık Bir Milyon TL bütçeyle 750 m2 kapalı alan üzerine yaptığı düğün salonuyla hizmet noktasında birçok belediye başkanıyla yarışıyor. 

Eskil bölgesinin en büyük düğün salonun Kökez'e kazandırmanın mutluluğunu yaşan Kırlı, "Köyümüzün Çukuryurt yolu üzerindeki eski pancar kantarının olduğu noktaya yaptırdığımız düğün salonunda artık sona geldik. İnşallah bir kaç ay içinde salonumuz bölge insanımızın hizmetinde olacak. Bu binayı yaklaşık Bir Milyon TL'ye mal ettik ve tamamen kendi imkanlarımızla yaptık, burada köy halkımızla birlikte bize desteklerini esirgemeyen Eskil Kaymakamlığı ve Eskil Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkililerine teşekkür ederim. Bu binaya başlarken Kökez'le birlikte bölgemizde önemli nüfusa sahip olan Çulfa, Çukuryurt, Kaputaş gibi yaylalarımızın yanı sıra batı komşumuz olan Konya'nın Sürüç, Köseali gibi köyünde yaşayan bir çok hemşehrimize hizmet verme adına yola çıktık. Eskil'deki düğün salonlarının çoğu zaman yoğunluğa cevap veremediğini ve hemşehrilerimiz Sultanhanı, Aksaray ve Konya'da düğün tutmak için buralara gittiğini gördük ve Kökezli hemşehrilerimizle istişare halinde bu binanın temelini attık. Bugün de artık sona gelindik. Binanın sıvası bitti, kapı penceresi takıldı, çevre düzenlemesi bitti şu anda asma tavan ve taban parkesi kaldı. Bir kaç ay içinde Kökez Muhtarlığı Düğün Salonu hizmette olacak."  diye konuştu.

Kırlı, salon düğünün yanı sıra kır düğünün de burada yapılabileceğini sözlerine ekledi.

eskil-kokez-003.jpgeskil-kokez-004.jpgeskil-kokez-005.jpg

Bu haber toplam 9445 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum