“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Konya'da katıldığı bir sempozyumda Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Bu sempozyumu kendi içinde taşıdığı...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Konya'da katıldığı bir sempozyumda Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Bu sempozyumu kendi içinde taşıdığı değerlerin de ötesinde bugün itibariyle teröre verilmiş asil bir cevap olarak görüyorum" dedi.

Şeb-i Arus etkinliklerine katılmak üzere Konya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "İslam Medeniyetinde Konya" adlı sempozyuma katıldı. Bir otelde düzenlenen programa Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Pof. Dr. Halit Eren ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sempozyumda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuklu başkenti Konya asaletini hiçbir zaman kaybetmedi. Konya Selçulu'dan ve Osmalı'dan miras aldığı ilim ve irfanı, yiğitliği, mertliği hoşgörütü hiçbir zaman terk etmedi. Günümüzde yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya devam edecektir" dedi.

IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "İslam medeniyeti insanlığa barış, hürriyet getirmişti. İslam medeniyeti dünya tarihinin en önemli inkılabını gerçekleştirmişti. İnsanın insanı sömürmesine mani olmuştur. Medeniyet olarak insanlığa huzur getirmiştir. İslam medeniyetinde Konya'nın çok önemli yeri vardır İslam medeniyetinin kurucu şehirlerindendir" diye konuştu.

"Milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin kararlı duruşu sayesinde bunlar sona erecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kayseri'de yaşanan terör saldırısında şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız için başsağlığı ve şifa dileyerek konuşmasına başladı. Kayseri'de menfur bir saldırısıyla terörün vahşi ve çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Bakan Avcı, "Teröre ve özellikle onun hamilerine ve dış destekçilerine verilebilecek en güzel cevaplardan biri de bugün burada yaptığımız gibi iyi, güzel, faydalı işlerimizi aksatmadan aynı kararlılıkla sürdürmektir. Bunun için ben bu sempozyumu kendi içinde taşıdığı değerlerin de ötesinde bugün itibariyle teröre verilmiş asil bir cevap olarak görüyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum Tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. İnşallah milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin kararlı duruşu sayesinde bunlar sona erecek. Ama bir süre daha işte böyle bugün olduğu gibi kalleşçe saldırılarını sürdürüyorlar, sürdürebilirler. Ama bizde şimdi bugün yaptığımız gibi her birimiz kendi sorumluluk alanımızda işimiz, görevimiz her neyse onun en güzelini, en doğrusunu yaparak terörle mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Konya'nın medeniyetimizin en köklü kadim şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Avcı, "Bu güzide şehrimizi her geçen gün daha da güzelleştiğini moda deyimle söylersek markalaştığını görmek bilim, kültür ve sanat alanında geliştiğini görmek bizi gerçekten çok memnun ediyor. 10 bin yıllık irfan şehri Konya'mız 57 islam ülkesinin katılımıyla İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2016 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak seçilmişti. Ama 2016 yılı bütün dünyada birçok menfi toplumsal olayların vuku bulduğu bir yıl oldu. Ülkemizde de maalesef bu olumsuz olayların yansımaları görüldü. Buna rağmen Konya için Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Konya Valiğiliği, Büyükşehir Belediyimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız çok ciddi tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiler. İrfan, bilim, kültür ve sanat şehri Konya'nın milletlerarası alanda tanıtımını yapmak, turizmle ilgili kentsel yenileştirme ve geliştirme proljeleri üreterek şehre yeni turizm menzilleri kazandırmak ve turizmde yeni istihdamlar oluşturmak 2016 yılında yapılan güzel çalışmaları 2017 yılında da inşallah hep birlikte devam ettireceğiz. Bu anlamda bilimsel çalışmalara ihtiyacımız var. Bu sempozyumda sunulacak bildirilerin Konya'yı birçok yönden daha iyi tanımamız açısından önemli verilere ortaya koyacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

“İslam Medeniyetinde Konya” sempozyumu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.