Kadınlar Pazarı'nın ilk ve son kadın esnafı vefat etti

Kadınlar Pazarı'nın ilk ve son kadın esnafı vefat etti

Eşinin vasiyeti üzerine Kadınlar Pazarı'nda her gün tezgah açan, 40 yıldan fazla bir süre esnaflık yapan ve pazarın 'tek kadın satıcısı' olarak bilinen Nazife Akkaş, hayatını kaybetti.

14 yıl önce çok sevdiği eşini kaybeden, ileri yaşına rağmen eşinin vasiyetini yerine getirerek, Konya'nın meşhur pazarlarından biri olan Kadınlar Pazarı'nda her gün tezgah açan 73 yaşındaki Nazife Akkaş, tedavi gördüğü Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti. Akkaş'ın vefatı hem akrabalarını hem sevenlerini hem de esnafları çok üzdü. Yaşamı boyunca “Eşimin mezarına gidemediğim zaman sıkıntı basıyor” diyen Nazife Teyze, çok sevdiği eşine kavuştu. Nazife Akkaş, ardında büyük bir fedakârlık hikayesi bıraktı. Nazife Akkaş, TRT'nin 'Ömür Dediğin' programına da konuk olmuştu. Ayrıca ulusal ve yerel birçok haber kanalı ve gazetelere de çıkmıştı.

YAŞLI OLMASINA RAĞMEN HER GÜN TEZGAH AÇARDI

Eşiyle yarım asra yakın mutlu bir hayat süren, evliliklerinden 4 çocuğu ve birçok torunu olan Nazife nine, hayat arkadaşı Veli Akkaş'ı 2010'da kaybetmişti. Merhum Veli Akkaş, Nazife Teyze'ye 'ekmek teknemizi kör koyma' vasiyeti bırakmıştı. Eşine verdiği sözü tutan merhume Nazife Akkaş, her gün Kadınlar Pazarı'nda yaşlı olmasına rağmen tezgah açtı. Hayatını kaybeden Nazife Akkaş ve eşi 2010 yılından önce de birlikte pazarda tezgah açıyordu. Nazife Teyze, 2021 yılında gazetecilere verdiği röportajda birbirlerini hiç üzmeden, neşeyle çalıştıklarını ifade etmişti.

EŞİNİN MEZARINA SIK SIK GİDER SOHBET EDERDİ

Önceki gün hayata gözlerini yuman Nazife Akkaş, o röportajında hayat arkadaşına kavuşacağı günü dört gözle beklediğini dile getirmişti. Nazife Teyze, Kadınlar Pazarı'nda çalıştığı gibi sürekli eşinin mezarına gider ve onunla sohbet de ederdi. Nazife Akkaş, Kadınlar Pazarı'nın ilk ve son kadın esnafı ünvanı taşıyordu. Merhume Nazife Akkaş'ın cenazesi, Hacıveyis Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Üçler Mezarlığı'na defnedildi. merhume Nazife Akkaş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı dileriz.

Merhabahaber.com (Emre Özgül)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.