Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Konya Müstesna Bir Şehir”

Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Konya Müstesna Bir Şehir”

Konya'da Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından uygulamaya geçirilen Ombudsmanlık Bölgesel Tanıtım Toplantısına katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç...

Konya'da Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından uygulamaya geçirilen Ombudsmanlık Bölgesel Tanıtım Toplantısına katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın bir vakıf şehri olduğunu ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) sayısı açısından Türkiye'de birinci sırada olduğunu söyledi. STK'ların yönetime ortak olabilecek ve fikirler üretebilecek yetenekte olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Ayrıca her biri sivil toplum kuruluşu özelliğinde olan vakıf insanlarımız var. Mahallelerde, yerleşim yerlerinde sayısı biraz azaltmış olsa da mahallelerin problemlerini çözen, ihtiyaçlarını gideren insanlarımız var. Yürüttüğümüz Vakıf İnsan Projemizle her köye en az bir önder insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kamu Denetçiliği de çok önemli bir misyon üstleniyor. Hazreti Mevlana yönetime gelen şikayetleri şöyle ifade ediyor: "Bundan üşenmeyin bundan çekinmeyin. Tatlı suyun başına gelen çok olur." Dolayısıyla tatlı su olmaya gayret gösterelim" ifadelerini kullandı.

"Konya bir işi yaparken caka satmıyor"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise, Konya'nın müstesna bir şehir olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de her şehrin kendine has güzellikleri var ama Konya bunlar arasında temayüz eden bir şehir. Geleneksel yapısını bugüne taşıyan yönleri var. Şehircilik açısından da fiziki rahatlık insanlara da yansımış. Konya, Türkiye gibi geniş bir coğrafyanın her açıdan orta direği. Bir işi yaparken caka satmıyor Konya. O da ayrı bir gönül zenginliği katıyor" diye konuştu.

Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Konya Müstesna Bir Şehir”

Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Konya Müstesna Bir Şehir”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya