Kapkaç Yaptığı Çantayı Kaptırdı Geri Dönünce Yakayı Ele Verdi

Kapkaç Yaptığı Çantayı Kaptırdı Geri Dönünce Yakayı Ele Verdi

Konya’da bir kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çaldıktan sonra çantayı bir vatandaşa kaptırdığı öne sürülen şüpheli şahıs, olay yerine geri dönünce mağdur kadın tarafından teşhis edilince polis tarafından yakalandı.

Olay, saat 22.45 sıralarında Konya merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi Duranbey Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bölgeye yakın olan evine gitmekte olan Burcu U. (25), yol kenarında yürüdüğü sırada yanına yaklaşan bir şahıs tarafından çantası kapkaç yöntemiyle çalındı. Kapkaç sırasında yere düşen genç kadın, 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak yardım istedi. Bu sırada çantayı çaldıktan sonra otomobiline binip kaçmaya çalışan şüpheli şahsın, önü olayı gören iki vatandaş tarafından kesildi. Vatandaşlar kapkaçcının elinden almayı başarırken, şüpheli ise aracıyla hızla olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda polisi bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Genç kadından ve vatandaşlar şüpheli hakkında eşkal bilgileri alan polis, mahalledeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.
OLAY YERİNE GERİ DÖNÜNCE YAKALANDI
Polis ekiplerinin araştırmaları sırasında olay yerinden kaçan şüpheli şahıs, aracıyla tekrar olay yerinden geçince genç kadın tarafından teşhis edildi. Bunun üzerine durdurulan otomobilin sürücüsü Vedat D., gözaltına alındı. Şüpheli Vedat D. mağdur Burcu U., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne götürüldü.
130 promil alkollü olduğu öğrenilen şüpheli şahsın otomobilde yapılan aramada içki kutularının bulunması dikkat çekti.
Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.