Karamercan, Esnafın Hükümetten Beklentilerini Açıkladı

Karamercan, Esnafın Hükümetten Beklentilerini Açıkladı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, esnafın hükümetten acil olarak beklediği talepleri açıkladı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, esnafın hükümetten acil olarak beklediği talepleri açıkladı.

Esnaf ve sanatkarın 2016 Ocak ayından beri zor günler geçirdiğini, ödeme kalemlerinin ağırlaşması yüzünden evine ekmek götürmekte zorlandığını ifade eden KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Hükümetimiz tarafından esnaf ve sanatkarımız için geniş kapsamlı bir teşvik programı açıklanmalı, ivedi olarak bunu bekliyoruz. Ayrıca haksız rekabeti ortadan kaldıracak tedbirler alınmalı, girdi maliyetlerini azaltacak ucuz esnaf tarifeleri uygulanmalı, esnaf ve sanatkarımız için istihdam, Bağkur prim desteği ve ÖTV’siz araç yenileme hakkı verilmeli ve esnafımızın yatırım yapması, tezgahını büyütebilmesi için de krediye rahat ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, kredi plasmanının da artırılmasını talep etmekteyiz" dedi.

"SİCİL AFFI ÇIKARILMALI"

Hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik paketlerinde esnaf ve sanatkarın olmadığını ve bunun da anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten KONESOB Başkanı Karamercan, “Esnaf ve sanatkarımız için geniş kapsamlı teşvik programı açıklanmalı. Mutlaka etkin sicil affı çıkarılmalı, çıkarılacak sicil affını uygulamayan bankalara da müeyyide uygulanmalıdır. Esnaf ve sanatkarımıza yönelik kredi plasmanı artırılmalıdır. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklar ve kalfalar için istihdam destekleri hayata geçirilmelidir. Esnaf ve çalışan için prim desteği verilmelidir" diye konuştu.

"ÖTV’SİZ ARAÇ YENİLEME HAKKI VERİLMELİ"

Genel seçimlerden önce şoför esnafına araçlarını yenilemesi için destek verileceği vaadinde bulunulduğunu ve bu sözün de biran önce hayata geçirilmesini beklediklerini ifade eden Başkan Karamercan, "Taşımacı ve şoför esnafımız eskiyen, yedek parça maliyetleri artan, çevreye zarar veren araçlarını yenilemek için hükümetimizin karar almasını bekliyor. Birçok belediye ve kamu kurumları, ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünün yaşları 5 yaşın üzerinde olduğu için çalışma izni ve ruhsatı vermiyor. Bu durum da göz önünde bulundurulmalı ve hükümetimiz esnaf ve sanatkarımıza ÖTV’siz araç yenileme hakkı vermelidir. Ticari araçların ÖTV’siz değiştirilmesiyle birlikte otomotiv sektörü de canlanacak, üretim artışı, istihdam artışı devletimizin gelirlerini artıracaktır" dedi.

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi