Karda mağdur olan sürücülerin yardıma Beyşehir Belediyesi ekipleri yetişti

Karda mağdur olan sürücülerin yardıma Beyşehir Belediyesi ekipleri yetişti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kar yağışı sonrasında kayarak yoldan çıkan ve arızalanan bazı araçların sürücülerinin yardımına Beyşehir Belediyesi...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kar yağışı sonrasında kayarak yoldan çıkan ve arızalanan bazı araçların sürücülerinin yardımına Beyşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri koştu.

Beyşehir'de önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle ilçeye bağlı dış mahallelerde etkili oldu. Özellikle dağlık kesimdeki yerleşim merkezleri kar yağışı sonrasında bembeyaz bir görüntüye bürünürken, kar kalınlığı buralarda 10 ila 20 santim arasında değişen yüksekliklere ulaştı. Kar yağışı sonrasında Beyşehir Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'ne bağlı karla mücadele ekipleri, dış mahallelerde harekete geçerek yolları kardan arındırmak için müşterek çalışma başlattı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kar yağışının ilçe merkezinde çok fazla etkili olmamasına karşın ilçeye bağlı dış mahallelerde etkisini gösterdiğini belirterek, "Kar yağışı ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğü müşterek çalışma sonrasında ilçemiz merkezinin dış mahallelere ulaşımını sağlayan güzergahların açık kalması sağlanırken, ekiplerimiz ardından buzlanmaya karşı önlem amacıyla kumlama ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Benzer çalışma ilçemiz merkezinde özellikle sabah erken saatlerde ihtiyaç duyulan, ana arterler ile eğimli yollarda da gerçekleştirilmiştir. Bu arada, ilçemize bağlı bazı dış mahallelerde kayarak yoldan çıkan ya da arızalanan araçların kurtarılması için de Belediyemize ait greyder vb. iş makinelerimiz talep gelen yerlere gönderilerek, görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın da yardımıyla mahsur kaldığı yerlerden çekilerek çıkarılmıştır. İnşallah, kar yağışı ilçemize, çiftçilerimize ve kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen gölümüze bereket getirir" dedi.

Karda mağdur olan sürücülerin yardıma Beyşehir Belediyesi ekipleri yetişti

Karda mağdur olan sürücülerin yardıma Beyşehir Belediyesi ekipleri yetişti

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.