Kılıçdaroğlu: MHP AKP'nin koltuk değneği

Kılıçdaroğlu: MHP AKP'nin koltuk değneği

CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis'te Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın sorularına şu cevapları verdi:

MHP’nin bu tavrını bekliyor muydunuz?
 
Beklenen bir tavırdı. Başından beri beklenen bir şeydi. Çünkü AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı bellidir. Koltuk değneği bellidir. Onun için beklenen bir şeydi.
 
Meclis Başkanlığı seçiminden çıkan sonuç sizce AK Parti-MHP koalisyonunun habercisi mi?
 
Onu bilemem. Kendi görüşmeleri var mıdır yok mudur o konuda bir yorum yapmak istemem. Bilmediğim bir konuda nasıl yorum yapayım?
 
Atmosfer değişti
 
Muhalefet bloğunun Meclis Bakanlığı ve koalisyon hükümeti için birlikteliğine çok uğraştınız. Sayın Bahçeli’nin tavrı bunu engelledi mi?
 
Seçimden sonra oluşan atmosfer bugün kan kaybetmiştir. Çünkü o atmosfer demokrasi istiyordu, tek parti istemiyordu, totaliter bir yönetim istemiyordu. Bugün o atmosferin ortaya çıkardığı bir aktör totaliter yönetimden yana tavır koydu. O nedenle o atmosfer bugün kalmamıştır.
 
MHP 7 haziran sonucunu almadı mı size göre? Tarihi bir fırsat mı kaçtığını düşünüyorsunuz?
 
Türkiye’nin normalleşmesi açısından tarihi bir fırsattı. Eski kısır siyasal anlayışlardan, Türkiye’yi değil kendi geleceğini düşünen bir siyasetanlayışından, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu zor koşullardan Türkiye’yi çıkarmamız gerekirken o zor koşulları daha da zorlaştıran bir siyaset anlayışı kabul edilemez. Bugün geldiğimiz nokta budur. Böyle bir siyaset anlayışı içine girilmiştir. Yeniden aynı karamsar atmosfer halkın önüne konulmak isteniyor. Ama şunu söylemek istiyorum; hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, hiç kimse. Biz CHP olarak bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa daha güçlü bir demokrasi için kesinlikle mücadele edeceğiz.
 
24 saatte 24 kez karar değiştiren bir organ değildir CHP. İlkelerimizi koyduk, O ilkelerin tamamı evrensel ilkelerdir aynı zamanda. Bu CHP’nin demokrasiye inancını gösterir. Düne kadar CHP aleyhine çok şey söylendi. Bugün CHP’nin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
 
Sayın Bahçeli’nin şahsınıza ve CHP’ye dönük gitgide sertleşen ifadeleri bugünkü (dünkü) grup toplantısında da sürdü. Bunu neye bağlıyorsunuz? Aynı zamanda sizin okul arkadaşınız.
 
Onu Bahçeli’ye sormak lazım... Farklı bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyor sayın Bahçeli’nin.
 
Koalisyonu çok mu istiyor size göre?
 
Öyle bir beklentisi var mı onu bilmiyorum.
 
“İlkeler önemli”
 
Meclis Başkanlığı seçiminde MHP’nin ortaya koyduğu tavır nedeniyle AK Parti-CHP koalisyon ihtimalinin çok zayıfladığı yorumlarına katılıyor musunuz?
 
Sayın Davutoğlu ile görüşmeden benim bir yorum yapmam doğru değil. İlkelerimiz belli, bunları açıkladık. Sayın Davutoğlu bunları kabul ediyor mu etmiyor mu nereden bileyim ben. Önce bir görelim. Bakın biz gayet açık, net koalisyon için ilkelerimizi belirledik. Kimin kiminle koalisyon kuracağından çok belli ilkeler etrafında koalisyon kurmalıyız. Biz bunu koyduk ortaya. Davutoğlu ilkelerimizi benimserse elbette ki koalisyon olma ihtimali yüksektir ama benimsemezse bu koalisyonun olma olasılığı düşüktür. Gayet açık bizim düşüncemiz.
 
“Adayla ilgisi yok”
 
Aday tercihinizin sonucu etkilediğini düşünüyor musunuz? Deniz Baykaltercihinin isabetli olmadığı yorumlarına katılıyor musunuz?
 
Bu sonucun adayla bağlantısı yok.
 
Böyle bir sonuç çıktığı için üzgün müsünüz? Muhalefet birleşip bir Meclis Başkanı seçtirememiş oldu?
 
- Seçim sonrası atmosferin olumsuz bir sürecin içine sokulması elbette bizi üzüyor.
 
Ak Parti Meclis Başkanlığı’nı kazanarak psikolojik üstünlüğü yeniden kazandı mı size göre?
 
Ben onu söylemek istemiyorum.

haberfark.net

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat