Kızılırmak, Aksaray'a akacak

Kızılırmak, Aksaray'a akacak

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Kırşehir'e her gidiş gelişinde Kızılırmak Nehri üzerinde durup "Kızılırmak Bir Gün Aksaray'a Akacak" dediğini kaydetti.

 Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Kırşehir den dönüşte Kızılırmak nehri üzerinde durup Aksaray'ın çılgın projelerinden olan, Aksaray'ın tarımsal anlamda kurtuluşu olan Kızılırmak havzasından Aksaray'a su getirilmesi konusunda açıklamada bulundu.

"Kızılırmak akacak ama biz bakmayacağız" diyen Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök yaptığı açıklamada "Yine Kızılırmak Nehrinin üzerinden geçerken durmadan yapamadık.Değerli hemşerilerim, tarımsal anlamda, değerli coğrafyamızda çalışan, üreten, yetiştiren çiftçi kardeşlerimiz;  biz aldığımız sorumluluğun bilinci ile Kırşehir ve Kızılırmak havzasında olan illere gittiğimizde Kızılırmak Nehrinin üzerinde durup bir gün bu Kızılırmak'ın Aksaray'a ne zaman akacağının hayalleri ile mücadele verirken Kızılırmak'ın Sivas'tan doğup Anadolu'nun içerisinden bir gerdanlık gibi kıvrım kıvrım akması ve İç Anadolu insanının Kızılırmak Nehrine bakması hakikaten benim çok zoruma gidiyor. Bir gün bu Kızılırmak Nehrinin İç Anadolu'yu yani Konya Ovasını sulayacağını biliyorum. Bundan dolayı müsterihim. İnşallah Aksaray birlik ve beraberlik içerisinde, Sivil Toplum Örgütleri ile, halkı ile, siyasetçisi ile inşallah hedefe ulaşmak için Kızılırmak'ı Aksaray Ovasına ve dolayısıyla Konya Ovasına akıtmayı hedeflediğini biliyorum. Bundan dolayı vicdanen ve gönülden çok rahatım. Ben diyorum ki Kızılırmak Nehri akacak ama biz bakmayacağız. İnşallah en kısa zamanda, önümüzdeki yıllarda Kızılırmak Nehrini Aksaraylı üreticilerle buluşturup Aksaray da ki insanlarımızın zenginliğinin devam etmesini, Aksaray'ımızın kazanmasını dolayısıyla ülkemizin kazanmasını sağlayacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi selamlıyor saygılar sunuyorum" dedi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.