Dr. Ünzile Girişgin

Dr. Ünzile Girişgin

Kızlık Zarı (Hymen)

Hiç cinsel ilişki kurmamış kız çocuklarında doğuştan var olan vajen girişinde bulunan mukozanın adıdır hymen. Çeşitli şekilleri vardır. En sık rastlananı anüler dediğimiz ortasında adet kanının dışarı akmasına imkan veren yuvarlak bir delik olan zar şeklidir. Çok nadiren doğuştan kapalı hymen şekli de vardır.  (imperfore hymen) Bu kız çocukları ergenlikte adet kanını dışarı akıtamadığı için şiddetli karın ağrısı ile acil servislere, genel cerrahiye en sonunda da jinekoloğa getirilirler. Yapılan ultrasonoğrafi ve dış genital muayenesi ile tanı konur ve kızlık zarı ortasından bir delik oluşturularak kan boşaltılır ve sonrasında da adet kanı dışarı kolay çıkmaya başlar.

Toplumumuzda kızlık zarı bakireliğin simgesi olarak addedilir ve ilk ilişki de kanama olmaması halinde gelinler jnekolog muayenesine getirilir. Bazen hekim muayenesi bile beklenmeden, istenmeden kız çocukları bakire değil ya da çürük denerek baba evine terk edilir, boşanma davaları açılır sadece dini nikah vardı ise erkek tarafı hemen hak hukuk demeden kızı boşarlar. Kız hiçbir hak iddia edemez, maddi ve manevi tazminat talep edemez. Masum bir kız zina isnatına maruz kalarak erkek ailesinden-kimler buna dahil olur ise- kız ailesinin hakkını yemiş olur, yalan ve iftira günahını yüklenmiş olurlar. Zina bilindiği gibi aynı anda 4 şahit gerektiren ya da mahkeme kararı ile günümüz yasalarına göre en az 3 jinekoloğun kızlık zarı muayenesi ile tespit edilebilen bir durumdur. Ki aynı yasalarımız zinayı suç olmaktan çıkarmış, meşrulaştırmıştır.

Bazen yeni evli çiftler geliyor. Kanama çok az oldu biz bir iki bardak kan boşalır sanıyorduk, bize böyle anlatılmıştı diyerek kanın az olmasından bile kızın bakire olup olmadığı tartışılıyor. Bazı evlere kanlı çarşaf asılıyor, bazı evlerde düğün gecesi kız ve erkek tarafından birer temsilci bekletiliyor.

Erkekler, erkek aileleri kul hakkından çok korkarak hareket etmeli hiç kimsenin kızı gereksiz yere rencide edilip, iftiraya maruz bırakılmamalıdır. Zaten hangi devirde yaşıyoruz. Gayrimeşru ilişki yaşayan kızlar zaten kılıfını önceden hazırlayıp kendilerini aklayacak tedbirleri önceden alacaklardır. Olan masum kızlara ve onları yetiştiren anne babaya oluyor. Bilinmelidir ki bir kız çocuğuna haksız yere iftira eden, hak etmediği ithamlara maruz bırakan, meseleyi aklıselim ile çözmeyen her erkek ve ailesi aldıkları ahın bedelini gelecek kuşaklarda çok ağır ödeyeceklerdir. Kadınların hakkını yemek erkeklere yakışmaz, onları yüceltmez; hem dünyalarını hem de ahretlerini mahveder.

Hymenoplasi (kızlık zarı tamir işlemi) düğünden birkaç gün önce daha önce açılmış olan kızlık zarının hekim tarafından onarılması işlemidir.

20 yıllık hekimlik hayatımda cinsel tecavüzler dışında kızlık zarı tamiri yapmadım. Canlı tek bir bebeği bile kürtajla almadım. Geçmişte bana başvuran terk edilmiş, nişandan ayrılmış, tek bir sefer kandırılarak  birlikte olmuş genç kızlar ve yakınları şöyle demişlerdi. “ Doktor hanım bir kez hata yaptı isem hayat boyu böyle mi kalmalıyım. Beni isteyen erkeklere bunu anlatsam benimle evlenmezler yada şimdi beni isteyen ailesi, işi düzgün bir erkek var ben onu da mı elimden kaçırayım.”

Settar olan Allah belki de bir kez zina yapmış olan kişinin bu ayıbını hiç ortaya koymayacaktır. Biz hekimler ayıpları döküp saçmakla yükümlü değiliz. Bir kez hata yapmış ve bakireliği bozulmuş olan genç kız sonra çok pişmanlık duyup evlenerek hayatını düzene koymayı ve bir daha böyle bir hata yapmamayı karar kılmış olabilir. Allah ile kendi arasında bir sözleşmedir. Biz hekimler hastalarımızı yargılamak ya da sözüne güvenmemek seçeneğine sahip değiliz.

 Bir erkeğin bakir olmasının kanıtı yoksa bir kızın da suni bakirelik seçeneğine başvurması anlaşılabilir bir durumdur. Elimizin tersi ile ittiğimiz bu genç kızlar belki de daha büyük hatalar yapacaklar.

Konuya erkekler açısından bakar isek bakir kalmayı başararak bakire kızla evlenmeyi hayal eden erkeklere Allah pak bir kız nasip eder.  Evleninceye kadar defaatle cinsel birliktelik yaşamış olan pek çok erkeğin evlenirken bakire kız araması bencilliktir, adil de değildir. Öyle bir tablo var ki HPV kapmış pek çok erkek evlendiği kıza bu enfeksiyonu da bulaştırmaktadır. Toplumda zina bu kadar yaygınlaşırken erkeklerin bakire kız bulması da giderek zorlaşacaktır. Ayeti Kerime pak kızların pak erkeklere ait olması gerektiğini vurgular.  Pak erkeklerin içi rahat olmalı İnşaallah nesillerinin pak olarak kalması için Allah onlara pırıl pırıl kızlar nasip edecektir.

Benim kız evlatlarımıza tavsiyem bir erkeği ne kadar severlerse sevsinler bedensel paylaşıma müsaade etmesinler. Erdemli bir erkek, sevdiğine saygı duyan bir erkek onun bedenini kullanmak gibi bir fırsatçılığa düşmez. Tanıştıktan bir ay sonra “ Sen bana güvenseydin bedenini teslim ederdin!” diyen bir erkek. Güvenilmemesi gerektiğini kendisi ağzı ile ikrar etmiştir zaten.

 

Bu yazı toplam 4953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.