Koçak'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Açıklaması

Koçak'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Açıklaması

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe ilişkin açıklaması şu şekilde....

     1992 yılından bugüne dek engellilerin sorunlarını anlarmış gibi yapıp onlar için bir şey yapmamak olarak algıladığımız bir 3 Aralık engelliler günü daha geldi. Sadece bugün değil her günü engelsiz hale getirmemiz gerekirken; okul sayısındaki yetersizlik, iş bulma sorunlarındaki çözümsüzlük, sosyal yaşamdaki anlayışsızlık, araç park yerlerinde yapılan saygısızlık gibi daha nice sorunla da boğuşmak zorunda kalan vatandaşlarımızın farkına varan onlar için hayatı engelsiz hale getirebilen sosyal hayatta ve iş hayatlarında  fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf eden bir yönetim anlayışını savunuyoruz. Yerel yöneticiler kaldırımları yaparken, toplu taşıma araçlarını alırken, yapılan binalarda zorunlu olduğu için lütfen yapılan ama kullanılmayan engelli rampaları, asansör ve bunlara ulaşım gibi önemli detayları kontrollerde önemsemeli, bu konunun önemini içinde hissetmeli. Okulunda asansör yok diye bir çocuğumuz okulu bırakmamalı. Aslında önlerinde engel olmaktan vazgeçersek hayatlarının daha kolay olacağına inanıyorum.

     Hastanelerde randevu sıralarında rapor alabilmek için bekleterek tedavi ve ilaçlarında sorun yaşamalarına neden olmayan sosyal devletin gereğini yaptığı randevularının sistem dahilinde çözülüp kontrollere çağırılan bireylerin önünde engel değil destek olunan bir sistemin gerekliliği gayet açıktır.  

     Bizler bugünü kutlamıyoruz; sadece farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu konudan o denli uzak yaşayan ama ülke yönetimine talip olanları da buradan kınıyorum. Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabileceğimiz, onları her alanda hayatın içine katabileceğimiz günlere ulaşabilmek Cumhuriyet Halk Partisinin hedeflerinden birisidir.                                                                                                                                     

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.