Kocaman: Çare Hz. Mevlana

Kocaman: Çare Hz. Mevlana

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ''İslam âleminin yaşadığı bu sıkıntılı dönemde tek çare Mevlana'' dedi.

Habertürk'e konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Konya'daki hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kocaman ayrıca ''Mevlânâ’nın hayatı nasıl doğru okuduğunu, küçülmeye çalışırken insanın nasıl büyüdüğünü öğretmesi çok değerli'' şeklinde konuştu.

İşte o röportajdan bir kısım:

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra bir süre kendinizle kaldınız, Bodrum’da vakit geçirdiniz ve sonunda da Mevlana şehrine geldiniz, daha doğrusu seçtiniz... Nasıl bir ruh halindesiniz? Konya size iyi geldi mi?

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE GİDECEĞİZ

''Türklerin Orta Asya’ya gelmesiyle başlayan zamana ve mekâna yenilmeyen bir varlık Mevlânâ... Konya da dünyada hoşgörünün başkenti, şehrin bu ruhani havasını hissetmemek mümkün değil tabii ama gel gör ki futbol zaman zaman bu hoşgörü kentinde bile gerginlik ve sertlikten nasibini alıyor. Zorluk azalmadı anlayacağın. 8 sene önce de 1 yıl çalışmıştım. Sizler, yakınlarım gelince yemeğe falan çıkıyoruz ama sonraki maça hazırlık çalışmaları ve toplantılar o kadar ayrıntılı hale geldi ki gezmeye zaman kalmadı. Tabii bu dönem istisna... Ölümünün düğün gecesi olarak kutlanmasını isteyen Mevlânâ’nın anısına düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine gideceğiz birlikte.''

Her yıl gelirim hocam, gelip görmeyene de şiddetle tavsiye ederim... Tabii sizinle gitmek ayrı bir keyif. Mevlânâ öğretileri hayatınızın neresinde?

ÇARE MEVLANA

''Mükemmel 7 öğüdü her zaman benimle... “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülükte deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol”... Mevlânâ’nın hayatı nasıl doğru okuduğunu, küçülmeye çalışırken insanın nasıl büyüdüğünü öğretmesi çok değerli. Din konuşmayı fazla sevmem ama İslam âleminin yaşadığı bu sıkıntılı dönemde bunlar çok daha ön plana çıkması gereken doğrular.''

 

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.