Koçaş: “Fuarlar Ekonomiye Can Kattı”

Koçaş: “Fuarlar Ekonomiye Can Kattı”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da ilk defa bu yıl düzenlenen Oto Show Fuarı ile Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarının 10 milyon liralık ticaret hacmi yapması...

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da ilk defa bu yıl düzenlenen Oto Show Fuarı ile Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarının 10 milyon liralık ticaret hacmi yapması Aksaray ekonomisine can kattığını söyledi.

Aksaray’ın il olma statüsü kazandığı yıldan bu yana ilk defa Mayıs ayı içerisinde düzenlenen ve başta çevre iller olmak üzere tüm Türkiye’den ziyaretçileri ağırlayan OTO SHOW fuarı 38 Firmanın katılımıyla 6 milyon liralık ticaret hacmi yakalarken, fuar 50 bin kişinin katılımına ev sahipliği yaptı. Dünya’nın en zor fuar organizasyonlarının başında gelen OTO Show fuarları 2015 yılında birçok Büyükşehirde iptal edilmesi, Aksaray’da ATSO Başkanı Koçaş’ın büyük gayretleri sonucunda başarı ile düzenlenen OTO Show fuarında tam 82 son model araç satışı gerçekleşti.

Aksaray 2015 yılında fuarlar dalında durmak bilmezken, OTO Show fuarının bir ay sonrasında yine tarihinde ilk defa düzenlenen Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarının Ticaret Hacmi 4 Milyon lirayı buldu. Aksaraylı vatandaşların ve çevre illerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen fuara 80 firma ürünlerini sergileme imkanı bulurken, fuarda 810 farklı ürün satışı gerçekleşti. 40 bin kişinin ziyaret ettiği fuarının ticaret hacmi ise 4 milyon lira oldu.

2015 yılının Mayıs ve Haziran ayları içerisinde iki Büyük Organizasyona ev sahipliği yapan Aksaray’ın fuarlar şehri olacağının altını çizen ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “Öncelikle Allah’a şükürler olsun ki iki önemli projenin altından başarı ile çıktık. OTO Show gibi çok zor bir fuar organizasyonundan hemen sonra bir büyük projeyi daha hayata geçirmek kolay bir durum değildir. Bu zaman zarfında böyle bir başarıyı elde etmek için ekibinizin çok iyi olması ve projelere inanması gerekir. ATSO Yönetimi, Meclisi ve Personeli tam kadro bu projelere inandı ve başardı. Aksaraylı vatandaşlarımızın da fuar kültürünü benimsemesi sonucunda fuarlar Aksaray’a renk kattı. Ayrıca marka şehir olma yolunda büyük adımlar gerçekleşirken diğer taraftan da ekonomi ciddi anlamda kazanç elde etti. OTO Show fuarının yanı sıra Sanayi, Ticaret ve Turizm fuarının 10 milyon liralık ticaret hacmi elde etmesi Aksaraylı firmalarımızı ve bizleri son derece mutlu etti. Fuarlar sonucunda edindiğimiz anket uygulamaları neticesinde istatistiki veriler doğrultusunda gördük ki ilimiz ilerleyen yıllarda çok büyük ve çok ciddi rakamlar altında fuar organize edecek” dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.