Konya Bilim Merkezi, Bilimin Gelişmesine Katkıda Bulunacak

Konya Bilim Merkezi, Bilimin Gelişmesine Katkıda Bulunacak

Konya Büyükşehir Belediyesi - TÜBİTAK işbirliği ile yapılacak Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi hakkında Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine sunum yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi’nin bundan sonra yapılacak Bilim M

Konya Büyükşehir Belediyesi - TÜBİTAK işbirliği ile Konya’da yapılacak Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin son durumu hakkında Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine bilgi verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı toplantısı öncesi yapılan sunumda, Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi’nin mimari özellikleri ve gelinen nokta sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin Konya’da sembol bir mimari tasarımla örnek olması için gayret gösterildiğini belirterek, çok özgün bir yapının ortaya çıktığını söyledi. Konya Bilim Merkezi’nin bundan sonra yapılacak Bilim Merkezlerine de örnek olacağını kaydeden Başkan Akyürek, proje çalışmaları büyük oranda sonuçlanan merkezin yapım ihalesine önümüzdeki aylarda çıkılacağını, merkezin 2 yılda tamamlanacağını vurguladı.

BİLİMİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi’nin kültür turizminin yanında bilim turizmi ve bilgi hareketliğini de oluşturacağını, Konya’nın yeni çekim merkezi olacağını belirten Başkan Akyürek, “Bildiğiniz gibi yeni açılacak üniversitelerle Konya bir üniversiteler şehri oldu. KTO Karatay ve Mevlana Üniversitelerinin yanında devlet üniversitesi olarak Konya Üniversitesi’nin kurulması YÖK Genel Kurulu’ndan geçti. Böylece, 100 binin çok üzerine çıkacak olan üniversite öğrencilerinin ve 10 binin üzerine çıkacak öğretim üyelerinin, bilim insanlarının istifade edebileceği bir bilim parkı oluşturuluyor. Yapımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve TÜBİTAK’ın sergiler için harcayacağı bedel hariç yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Konya Bilim Merkezi; laboratuarları, atölyeleri, sergi salonları ve müzesi ile Konya’da bilimin gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi. haberfark 2010 Mart

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat