Konya Büyükşehir 31 İlçede İlaçlama Çalışması Yaptı

Konya Büyükşehir 31 İlçede İlaçlama Çalışması Yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 31 ilçede 22’si ilçe merkezi olmak üzere 813 mahallede ilaçlama çalışması yaptı. 34 ekiple gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları park, bahçe, mezarlık ve mesire alanlarında haftalık periyodlar halinde yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Konya genelinde uçkun, larva ve kapalı alan ilaçlama çalışmalarını tamamladı.

Bu yıl 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar, 20 uçkun, 9 larva, 4 kontrol ve bir teknik servis ekibi olmak üzere toplam 34 ekip ile ilçe belediyeleri ve muhtarlarla koordineli bir şekilde yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı, insan, hayvan, bitki ile çevre sağlığına uygun olan, çevreci ve biyolojik ilaçların tercih edildiği çalışma 24 ULV makinesi, 18 pülverizatör, 15 ilaçlama pompası, 1 mist blower, 1 atomizer, 1 sisleme cihazı olmak üzere toplam 60 adet makineyle gerçekleştirildi.

Çevre Sağlığı İlaçlama Yönetim Sistemi kapsamında; tüm araçlar GPS Araç Takip Sistemi ile takip edilerek mahallelerdeki sokak ilaçlaması, ilaçlama saatleri, kullanılan ilaç, mazot ve benzin gibi tüm argümanların takip ve kontrolü de sistematik olarak yapıldı.

Çevre ilaçlamasında çalışan personele yönelik, biyosidal ürün uygulayıcı eğitimleri, sağlık taramaları, hizmet içi eğitimler, saha denemeleri, teorik ve pratik ürün uygulama eğitimleri de rutin olarak gerçekleştirildi.

Öte yandan vatandaşlar, mahallelerindeki ilaçlama çalışmalarını www.konya.bel.tr adresinden güncel bir şekilde takip etme fırsatı da buldu.

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya