Konya, Mavi Tünel’den Gelecek İçme Suyuna Kavuşuyor

Konya, Mavi Tünel’den Gelecek İçme Suyuna Kavuşuyor

Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesine ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yak...

Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesine ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Konya’nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 2010 yılında protokolü imzalanan ve 2015 yılı sonuna doğru bitirilmesi hedeflenen Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016 yılının başından itibaren Konya’da içme ve kullanma suyu olarak çeşmelerden akmaya başlayacak olan suyun, Göksu Nehri’nden Akdeniz’e dökülen pınarların suyu olduğunu belirterek, tadı, kokusu ve yumuşaklığının tatlı su kalitesinde olacağını bildirdi.

ÇALIŞMALAR 2015’İN SONUNDA TAMAMLANACAK

Protokol kapsamında DSİ tarafından gerçekleştirilen isale hatları, içme suyu arıtma tesisi ve pompa istasyonu yapımlarının bedelinin KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceğini belirten Başkan Akyürek, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Antalya Çevre Yolu ile p3 Hasanköy hattı, bin 200 milimetre çapında çelik boru ile merkez çelik boru hattına bağlantı yapılması işi 6 milyon 880 bin 528 lira ile ihalesi yapılmış ve çalışmalara Harmancık Mahallesi Antalya Çevre Yolu güzergahından başlanmıştır. Toplamda 6 bin 470 metre isale hattı ile Mavi Tünel hattının 1. kısım entegre çalışmaları Genel Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılı sonu itibari ile tamamlanacaktır. Mavi Tünel İçme ve Kullanma Su Projesi’nin tamamı 2016 yılı sonunda tamamlanacaktır” dedi.

TADI, KOKUSU VE YUMUŞAKLIĞI TATLI SU KALİTESİNDE

Konya’nın yanı sıra Çumra ilçe merkezinin de faydalanacağı proje kapsamında 121 bin 897 metre uzunluğunda çelik ve duktil boru döşeneceğini ifade eden Başkan Akyürek, proje ile aynı zamanda Çumra ilçe merkezi ile bazı mahallelerine de su verileceğini aktardı. DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereğince Mavi Tünel’den Bağbaşı Barajı’nın tamamlanmasıyla ilk etapta 50 milyon metreküp, Avşar ve Bozkır barajlarının tamamlanmasıyla ikinci etapta 50 milyon metreküp olmak üzere toplam 100 milyon metreküp kaynak suyunun şehre içme ve kullanma suyu olarak verileceğini belirten Başkan Akyürek, “İçme ve kullanma suyu olarak çeşmelerimizden akmaya başlayacak olan bu su, Göksu Nehri’nden Akdeniz’e dökülen pınar ve karların erimesiyle oluşan kaynak suyudur. Tadı, kokusu ve yumuşaklığı tatlı su kalitesinde olacak olan suyumuz, 2016 yılından itibaren halkımıza ulaştırılacaktır” şeklinde konuştu.

haberfark.net 

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya