Konya Ovasında buğdaylar yeşermeye başladı

Konya Ovasında buğdaylar yeşermeye başladı

Konya ve Ereğli ovasında bu yıl yağışların bol olması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Konya ve Ereğli ovasında bu yıl yağışların bol olması çiftçinin yüzünü güldürdü. Sonbahar yaklaşırken ekilen buğday tohumları yeşermeye başladı.

İç Anadolu bölgesi yoğun kar yağışının getirdiği bereketi yaşıyor. Uzun süre araziyi kaplayan kar buğdaya örtü olurken filizlerin don almasını önledi. Filizlenen tohumlarda zarar olmamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, çiftçimiz geçen yıl çok sıkıntı yaşadı. Bölgede etkili olan dolu afeti nedeniyle zararımız büyük oldu ama inşallah bu yıl çok umutluyuz" diye konuştu.

Konya Ovasının bu yıl rahatladığını, güzden ekilen buğday tohumlarının yeşerdiğini ifade eden Çelik, "Kar yağışının çok olması bir yorgan gibi tohumları örttü. Öte yandan yeni ekimlerimizde başladı, çiftçilerimiz arazide çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl mükemmel başladı. İnşallah böyle de devam eder. Birkaç güne kadar yeşeren tohumlar tarlayı tamamen kaplayacak. Bu yüzden sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.

"Bahar yağmurlarını dört gözle bekliyoruz"

Çiftçi Hasan Ali Can ise, bahar yağmurlarını dört gözle beklediklerini ifade ederek, "Ekimlerimizi yapıyoruz. Bu sene sıkıntının olmaması bizleri sevindirdi. Kar olmasaydı korkumuz vardı, çünkü yağan kar bir yorgan gibi ekinlerin üzerine örttü. Havalar da ısındıktan sonra tohumlar meydana çıktı. Hiçbir çürüme yok. Allah'tan hiçbir zaman umudumuzu kesmedik ve beklediğimiz oldu" dedi.

Öte yandan, tahıl üretiminde önemli bir yere sahip olan Konya Ovasında 2 milyon 337 bin ton üretim yapılırken, Konya Türkiye'deki buğdayın yaklaşık yüzde 10'unu tek başına üretiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.