Konya Şeker’den Nakdi Avans Ödemesi

Konya Şeker’den Nakdi Avans Ödemesi

Konya Şeker A.Ş. bahar aylarında çiftçiye verdiği mazot, gübre ve tohum avansından sonra şimdi de, 35 milyon 111 bin 949 TL nakdi avans ödüyor.

Konya Şeker A.Ş. bahar aylarında çiftçiye verdiği mazot, gübre ve tohum avansından sonra şimdi de, 35 milyon 111 bin 949 TL nakdi avans ödüyor.

15 gün önce 22 milyon 376 bin TL motorin avansı dağıtan Konya Şeker A.Ş., 35 milyon 111 bin 949 TL tutarındaki nakit avansı da üreticilerin hesabına yatırdı. Üreticiler avanslarını banka hesaplarından 20 Mayıs Cuma günü itibariyle çekebilecek. Yapılan bu ödemeyle birlikte 2016-2017 kampanya döneminde pancar üreticisine ödenen ayni ve nakdi avans miktarı toplamda 108 milyon 788 bin 726 TL’ye ulaştı.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Konya Şeker’in öncelik sıralamasında en önde üretime ve üretene desteğin yer aldığını belirten Başkan Konuk: “Bizim üreticiye desteğimiz sözde değil özde destektir. Konya Şeker 16 yıldır, niyet ve temenni cümleleri kurmuyor, yapacağız edeceğiz gibi zamanı belirsiz ifadeler kullanmıyor. Çiftçi desteklenirse daha çok üretir diyerek 16 yıldır üreticiyi desteksiz bırakmıyor, sen üretime odaklan, ekerken de, biçerken de, çapada da hasatta da yanında ben varım, ben ürettiğini destekleyecek, ürünü değerlendirecek tesisleri yaptım, yapıyorum diyor. 16 yıldır bunu lafta bırakmıyor, yaptıklarıyla ispatlıyor. Konya’da 8 ayrı kampüste yükselen 35 tesis Konya’nın dört bir koldan üretim alışkanlığını kazanması, Konya’nın her yeri ve köşesindeki üreticinin daha çok üretmesi, üretmedikleri ürünleri de üretebilmesi, ürettiklerinden daha çok kazanabilmesi içindir. Bu tesislerin binalarının da içindeki makine ve ekipmanların da o tesislerde istihdam imkânı bulan kardeşlerimizin de yegane amacı tarladaki ürünü ve üretimi desteklemektir. O tesislerin yatırım raporunun birinci sayfasındaki amaç kısmında ticari gerekçeler yazmaz. Birinci sayfa birinci madde de çiftçiye ve tarladaki tapandaki, ahırdaki ağıldaki üreticiye hangi katkıyı yapmayı hedeflediği yazar. Konya Şeker çiftçinin kendi eliyle kurduğu topyekün bir kalkınma projesidir ve başarısının sırrı da hem ülke içinde hem ülke dışında örnek gösterilmesinin ve örnek alınmaya çalışılmasının sırrı da bu özelliğindendir” dedi.

“BUGÜN BU MODELİ TÜRKİYE’DE UYGULAMA ZAMANI GELMİŞTİR”

Türkiye’nin tarım sektöründe ve tarım-sanayi entegrasyonunda yapacağı hamleler ve geliştireceği organizasyonlarla hem tarımsal üretimde hem de gıda sektöründe ciddi sıçramalar gerçekleştirebileceğini, bunun için de ülkenin her tarafında uygulanabilecek başarısı tescilli modelleri gündemine alması gerektiğini ifade eden Recep Konuk, “Bizim modelimizin 16 yılda geldiği nokta bellidir. Bizim uyguladığımız modelin üretici ve millet nezdinde gördüğü kabul de ortadadır. Uygulama da bünyede her hangi bir komplikasyona sebep olmadığı yani bünye tarafından hemen kabul edildiği de ispatlıdır. Üreticinin bu modele adaptasyonunda her hangi bir sıkıntı olmamış aksine bu model üreticinin takdir ve teveccühüne mazhar olmuştur. Konya Şeker Modeli bir topyekün kalkınma modelidir. Bu model, tarımsal üretimin güncellenmesi ve tarımla sanayinin buluşturulması, dolasıyla üreticinin çiftçilikten girişimciliğe evrilmesi projesidir. Bu modeli biz uyguladık, sonuçlarını aldık. Bunu Türkiye’nin her ilinde, her ilçesinde, her köyünde uygulamak mümkündür. Biz ürettiğimizi, kazandığımızı üreticimizle paylaşıyoruz, topyekûn kalkınma modelini benimsiyoruz. Biz toplumun geneline yayılmamış bir zenginliğin zenginlik olamayacağını biliyoruz. Gün icraat günüdür, gün ülkemizin her köşesinin, her mahallesinin, her köyünün, her mezrasının kalkınması günüdür. Bu model yaygınlaşacak ki üretimi destekleyen, üretene üretirken destek olan kurum ve kuruluşların sayısı artacak ki ülkemizin dört bir köşesi daha çok üretecek, ürettiğini değerlendirecek ve ülkemiz daha müreffeh daha zengin olacak. Biz, üreticiye verdiğimiz avansların, üretime verilen destek olduğunu ülkemiz tarımının geleceğine yapıldığına inanıyor ve her yıl verebileceğimiz desteğin azamisini üreticimize vermeye gayret ediyoruz. Bu yaklaşımımız da asla değişmeyecek. Bu kararlılığımızın ve bu duruşumuzun Konya Şeker’in değişmez ilkesi olduğunu belirtir, bugün dağıtılan nakdi avansın hayırlı olmasını, hayırlara vesile olmasını temenni eder, bolluk ve bereket dolu bir yıl dilerim” dedi.

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum