Konya, turizm profesyonellerine ev sahipliği yaptı

Konya, turizm profesyonellerine ev sahipliği yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında 3 ayrı programda 10 ülkeden 150 tur operatörünü Konyalı...

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında 3 ayrı programda 10 ülkeden 150 tur operatörünü Konyalı turizmcilerle buluşturarak şehrin uluslararası tanıtımına katkı sağladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlediği Tur Operatörleri Buluşmalarının üçüncüsünü gerçekleştirdi. 3 hafta boyunca yapılan toplantılarda, 10 ülkeden gelen yaklaşık 150 tur operatörü ve turizm profesyoneline Konya'nın tarihi ve turistik bölgeleri gezilerle tanıtıldı. Toplantı ve gezi programlarında Konya'nın tanıtımı ve turizmine katkı sağlanması hedefleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile düzenlenen programların üçüncüsüne İngiltere, Mısır, Bosna Hersek ve Endonezya'dan tur operatörleri katıldı. Misafirlere ilk gün Seksen Binde Devri Alem Parkı, Sille, Bedesten ve Sahipata Külliyesi, ikinci gün ise Konya Bilim Merkezi, Mevlana Müzesi, Kelebekler Vadisi gezi programı düzenledi. Gezinin ardından turizm profesyonellerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen resepsiyonda Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri, KOTEV ve THY yetkilileri, TÜRSAB'a bağlı acenteler, Konya SKAL kulübüne bağlı otel işletmecileri ve tur operatörlerine Konya'nın tarihi yerleri ve turizm potansiyeli hakkında sunum yapıldı. Konyalı tur acenteleri ile yabancı tur operatörlerinin karşılıklı işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunduğu resepsiyonda Konya'nın turizm potansiyelini artırmanın yolları arandı.

Toplantılara ilk hafta Amerika, İtalya, Rusya, ikinci hafta Afganistan, Pakistan ve Bangladeş'tentur operatörlerini konuk eden Konya Büyükşehir Belediyesi, turizmde yeni kapıların aralanmasına destek oldu.

Konya, turizm profesyonellerine ev sahipliği yaptı

Konya, turizm profesyonellerine ev sahipliği yaptı

Konya, turizm profesyonellerine ev sahipliği yaptı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya