Konya’da 10 Bin Yetim Ve Ailesi Kardeşlik İftarında Buluştu

Konya’da 10 Bin Yetim Ve Ailesi Kardeşlik İftarında Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Yetimler Günü’nde düzenlediği Kardeşlik İftarı’nda 10 bin yetim ve ailesi bir araya geldi.Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü nedeniyle, yetimlerin v...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Yetimler Günü’nde düzenlediği Kardeşlik İftarı’nda 10 bin yetim ve ailesi bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü nedeniyle, yetimlerin ve ailelerinin katıldığı Kardeşlik İftarı düzenledi.

Mevlana Meydanı’nda düzenlenen iftar öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da mahalle iftarları ve ilçe iftarları ile yüz binlerce kişiyi bir araya getirdiklerini, iftar sofralarının kardeşlik, paylaşma, dostluk ve bereket sofrası haline geldiğini söyledi. İftar programlarının en anlamlısını Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, “Dünya bir imtihan dünyasıdır. Her insanın dünya hayatında mutlaka bir imtihanı vardır. Cenab-ı Hak imtihanları kaybettirmesin. Bazı insanların imtihanları daha ağırdır. Fakat geçici dünya hayatında ebedi hayatı kazanma yolculuğunda imtihanları kazanmak, sıkıntılara sabretmek bizim görevimiz, sorumluluğumuzdur. Burada bulunan çocuklarımızla, hemşerilerimizle Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyeleri olarak, parti teşkilatımız olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve tüm milletvekillerimizle birlikte kendimizi bir aile kabul ediyoruz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Bizlerin dileği sizin dileğinizdir. Cenab-ı Hak Konya’mızdaki bu kardeşlik iklimini, bu kardeşlik ortamını asla bozdurmasın” dedi.

Konya’nın yüzyıllardır farklı bir misyonu olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Yüzyıllardır devam eden bir paylaşma geleneği Konya’mızda hakimdir. Komşusu açken tok yatmama duygusu hamdolsun ki Konya’mızda hakim bir duygudur. Bu ruhun Konya’mızda ebediyen devam etmesini hep birlikte diliyoruz” diye konuştu.

“ÖNCE İNSANI GÖZETELİM”

Programa katılan Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı da Ramazan ayının rahmet, mağfiret, bereket ayı olduğunu belirterek, mübarek ayın en büyük etsinin insanların empati ve muhasebe yapmasına imkan vermesi olduğunu söyledi. İnsanı görmeyen, gözetmeyen, dikkate almayan hiçbir faaliyetin başarı şansı olmadığını kaydeden Yazıcı, “Mevlana Celaleddin Hazretleri de bunu söylüyor. Dünyadaki 7 milyar insanın yaklaşık yüzde 14’ü açlık sınırı olan günlük 1,15 doların altında bir parayla geçinmek zorunda. Muhtaç milyonlarca insan var. Ürettiğimizi, tükettiğimizi, ihtiyacımızı belirlerken, planlarken, tasarlarken insanı düşünmeli, insanı görmeliyiz. İnşallah Ramazan’ın bereketi, hanelerimizden eksik olmasın, gönlünüzde sevginiz coşsun, taşsın. Birbirimizi sevelim, sayalım” diye konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti eski Milletvekili Gülay Samancı, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin de katıldığı programda binlerce yetim çocuk ve ailesi Mevlana Meydanı’nda hep birlikte iftarlarını açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın sonunda vatandaşlarla sohbet ederek, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi.

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya