Konya’da 276 hükümlü tahliye edildi

Konya’da 276 hükümlü tahliye edildi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bugüne kadar Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında işlemleri tamamlanan 276 hükümlünün tahl...

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bugüne kadar Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında işlemleri tamamlanan 276 hükümlünün tahliye edildiği duyuruldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan yaptığı yazılı açıklamada, “Koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak bir yıl erken tahliye edilebilmesine olanak tanıyan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bugüne kadar Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında işlemleri tamamlanan 276 hükümlü tahliye edildi. 671 sayılı KHK ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen geçici maddeyle, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak bir yıl erken tahliyesine imkan tanınmış, ayrıca süreli hapis cezalarına mahkum edilenlerin cezalarının ‘yarısını’ infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabileceği de düzenlenmişti. Söz konusu yasal düzenleme sonrasında Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarından işlemleri tamamlanan toplam 276 hükümlü tahliye edilmiş oldu. Düzenleme sonrası gerçekleşen tahliyeler sonucu Konya Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü sayısında yaklaşık yüzde 62’lik bir azalma gerçekleşti. Yine düzenleme sonrası Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 33 hükümlü Açık Ceza İnfaz Kurumuna geçmeye hak kazanmış olup, düzenleme kapsamındaki şartları taşıyan diğer hükümlülerle ilgili çalışmalara devam edilmektedir” dedi.

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum