Konya’da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Konya’da Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Konya’da hatıra ormanı tesis etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı 12 saatte tamamlandı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkeye hizmetl...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Konya’da hatıra ormanı tesis etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı 12 saatte tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkeye hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanları kuruyor. Bu çerçevede, Bakanlığın Başbakan adına tesis ettiği hatıra ormanının 12 saat gibi rekor bir sürede tamamlanarak Türkiye’nin en hızlı hatıra ormanının Konya’da oluşturulduğu belirtildi.

BAŞBAKAN ADINA DÖRT BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Konya’nın Meram ilçesi Dutlukır mevkisinde tesis edilen hatıra ormanı 20 dekar alan üzerinde oluşturuldu. Hatıra ormanında ortalama boyları 1,5 metre olan 300 mavi servi, 2 bin 500 sedir ve bin 200 karaçam olmak üzere toplam 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ülkeye önemli hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanı kurma geleneğini başlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığının bundan sonra da bu geleneği devam ettireceği ifade edildi. Hatıra ormanı ağaçlandırmalarına verilen isimler değiştirilemediği gibi bu sahalarda gerçek ve tüzel kişilerin isim hakkı saklı bulunduruluyor. Oluşturulan veya isimlendirilen hatıra ormanlarının yanması veya diğer nedenlerle kaldırılması halinde, bu alanlar yeniden ağaçlandırılarak aynı isimler veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1099 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.