Konya'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Konya'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Ferit Paşa Caddesi'ndeki törene, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in halkın bayramını kutlaması ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
 
"MADEN İŞÇİLERİMİZİN SAĞ SALİM ÇIKARILMASINI DİLİYORUM"
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Muammer Erol, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasına da değinerek, “Büyük milletimizin, Konyalı vatandaşlarımızın, parlak geleceğimizin umut veren ışıkları sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken dün Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen kömür madeni kazasında ocakta mahsur kalan 18 işçimizin çıkarılması çalışmalarının en kısa sürede ve başarıyla sonuçlanmasını, inşallah işçilerimizin sağ salim çıkarılmasını diliyorum” dedi.
 
VALİ EROL, ŞEHİT RAMAZAN GÜLLE'Yİ UNUTMADI
Vali Muammer Erol konuşmasında Hakkari’de 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Çeltikli Uzman Çavuş Ramazan Gülle’yi de unutmadı. Vali Erol, “Bugün Cumhuriyet Bayramı’nı 91’inci kez kutluyor olmanın gururu ve coşkusunu hep birlikte idrak ederken bu duyguyu birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız ve yaşattığımız sürece daha mutlu, daha huzurlu, daha iri, daha diri daha güçlü olacağımıza içtenlikle inanıyor. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve özellikle 2 gün önce toprağa verdiğimiz haince şehit edilen Çeltikli Uzman Çavuş Ramazan Gülle kardeşimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet dilekleri, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından iki öğrenci günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Daha sonra Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda dereceye giren sporcular ve “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Törende gerçekleştirilmesi planlanan halk oyunları gösterisi ve saat 19.30 da düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi. 

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya