Konya’da "Dünya Yürüyüş Günü" gerçekleşti

Konya’da "Dünya Yürüyüş Günü" gerçekleşti

Konya'da Sağlık Bakanlığı tarafından, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi...

Konya'da Sağlık Bakanlığı tarafından, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 3-4 Ekim "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlanan yürüyüş Alaaddin Tepesi çevresinden tekrar Konya İl Sağlık Müdürlüğü önünde sonlandı.

Etkinlikte konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, günde en az 10 bin adım atılması gerektiğini belirterek, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Etkinlikleri çerçevesinde Konya'da liseli öğrencilerimizle bir yürüyüş etkinliği düzenledik. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda fiziksel aktivitenin artırılması ve günde en az 10 bin adım atarak insanların sağlıklı yaşama kavuşması ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda bugün 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Etkinliğine denk geldi ve bu konudaki etkinliğimizi liseli öğrencilerimizle devam ediyoruz. Obezite ile mücadele ve kronik hastalıkların ortadan kaldırılması ile ilgili yapılan çalışmalarda fiziksel aktivitenin her gün artırılması ve bu konuda yapılan etkinlikler oldukça büyük rol oynamaktadır. Biz de tüm Türkiye'deki vatandaşlarımızda olduğu gibi Konyalı vatandaşlarımızı fiziksel aktiviteyi artırmaya ve en az günde 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. Bu arada nasıl yapabiliyorsak arabayla gitmemiz gereken yerleri belki arabayla gidiyoruz ama en uzak yere park edip, merdivenle çıkmamız gereken yerleri merdivenle çıkmaya gayret etmeliyiz ve fiziksel aktiviteyi bir noktada artırmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Asansörü terk edip, arabayı park etmemiz gerekiyor ve bunu küçük yaşlarda başlayarak belki de ilkokul çağında, ortaokul çağında ve lise çağlarında başlayarak obezite ile mücadele etmemiz gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise, Sağlık Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu etkinlikten memnun olduklarını, böyle etkinliklerin devamlı olmasını istediklerini ve sağlıklı yaşam için yürümenin önemli olduğunu belirtti.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayıp, Alaaddin Tepesi çevresinden tekrar Konya İl Sağlık Müdürlüğü önünde sonlanan yürüyüş sonunda öğrencilere su ikramında bulunuldu. Etkinliğe Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konya’da "Dünya Yürüyüş Günü" gerçekleşti

Konya’da "Dünya Yürüyüş Günü" gerçekleşti

Konya’da "Dünya Yürüyüş Günü" gerçekleşti

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık