Konya’da Konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan:

Konya’da Konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan:

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çağdaş Aile Derneği ile birlikte yürüttüğü “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” kapsamında düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ailede Güven ve...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çağdaş Aile Derneği ile birlikte yürüttüğü “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” kapsamında düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ailede Güven ve Sadakat” konusunu anlattı.

Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Hazreti Mevlana’nın felsefesine dünyanın ihtiyacı olduğunu mesleki olarak çok yakından gözlemleyen biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Konya’ya gelerek bir nevi motivasyon yakaladıklarını söyledi. Öfke ve şiddetin negatif tanımları olan bir söylem olduğunu, bunları düzeltmek için arka plandaki sebebi bulmak gerektiğini belirten Tarhan, “Aile kavramı da artık dünyada yeniden tanımlanmaya başladı. Aile için sevgi yuvası deniyor ama güven yuvası demek gerekiyor. Ailede güven ve sadakatin üzerinde durmak öfke ve şiddeti azaltacaktır” diye konuştu.

Toplumun kültürel yapısının ailede karşılıkları olduğunu, ailede anne-baba rolünün, sosyal rolün aile dinamiğini çok fazla etkilediğini vurgulayan Tarhan, ailenin de birey gibi canlı olduğunu, kişiliği bulunduğunu ifade etti.

“DİSİPLİN YUMUŞAK VE DEVAMLI OLMALI”

Bu çağdaki en önemli şeyin aile içinde kararları birlikte almak ve katılımcılık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aile içindeki disiplinin önemini de şu sözlerle anlattı: “Aile içinde disiplin kar yağışı gibi olmalı. Kar yağışı yumuşak ve devamlı olursa tutar. Disiplin de öyle. Ayrıca, nasihatlerimizi sözle değil, davranışla yapalım. Sözle değil, davranışla yapılan nasihat kişilik üzerinde etki yapar.”

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya