Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Konya’da Meclis üyesi ve Muhtar Adaylarımız!

Sosyal Medya’da Eskil ile İlgili Değerli Hocam Bayram Dinler Bir Yazı yazmış öncelikle bayram dinler hocama bu güzel yazı için teşekkür ediyorum. Buram buram tarih kokan Eskil’i çok güzel özetlemiş, Bu güzel tarihe şahitlik eden Eskilimizin Nüfusu Kadar Konya ’dada Eskili hemşerimizi ikamet etmektedir. Özellikle Karatay, 2. bir Eskil olmuş durumda,

Önceki yıllarda Eskil ismi Konya’da duyulmaz iken, Konya’da artan Eskil nüfusu, açılan dernekler ile muhtar ve  Meclis üyesi adayı özellikle bu seçim döneminde artış gösterdi.

Şuan Konya’da Eskil adına 2 tane dernek faaliyet göstermektedir. Bunlardan birincisi Eskil Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği diğer ise Eskil ve Eşmekaya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği iki dernekte Eskil’in adını duyurma adına faaliyetlerini sürdürüyor. Bu derneklerin aktif olarak faaliyetlerini sürdürmesi Eskil’i ve Eskilli’yi Konya’da güçlü kılmaya başladı.

Nasıl bir güçlü kılma derseniz…

Eskil’li Cesaretlendi,  bu cesaretin sonucunda, Ulubatlı Hasan Mahallesinden Muhittin Cirik, Çelebi Mahallesinden Yaşar Başpınar, Hacı Hasan Mahallesi Nurettin Karadal, Hacı Veyis Mahallesi, Bahri Koyuncu ve Köprübaşı Mahallesinden Ali Yıldızhan ve Cengiz İriş aday olma cesaretini göstermişlerdir. Selçuklu’dan ise Eskilli Rahmetli Sarı Usta Durmuş emminin kızı İmran Gök’ün Sancak Mahallesinden aday olabileceği konuşuluyor.

Konya’da İl genel meclis üyeliği yok, Belediye Meclis üyesi adaylığı söz konusu Bu kapsamda Eskillilerin En Yoğun olduğu ilçe Karatay’da MHP’den Ömer Karaer ve Selçuklu’dan BBP’den Eskil Belediyesinden Emekli Fevzi Yarar aday oldular, Ak Parti’de süreç halen devam ettiği İçin Meram’da hemşerimiz İsa Kayar ve Karatay’da Saadettin Kutlu ise aday adayı olarak aday olabilmek için sıra bekliyorlar.   

Şimdi burada Eskilliler olarak biz bir olalım iri olalım ve diri olalım kısaca birlikte hareket edelim.  Hani bir söz vardır. “kendi kötün elin iyisinden iyidir” Bir mahallede tek bir eskilli aday ise milliyetçilik yapıp kendi hemşerimizi destekleyelim, Eskilimiz temsil yetkisinin içerisinde de yer alsın, Atalarımız birlikten kuvvet doğar atasözünü boşuna söylememiş bizde birlik olmak adına bu hemşerilerimize destek olalım.

Son olarak, Eskil Merkez Mahallesi Muhtar adayı sayın İsmail Meral derneğimizi ziyaret etmiş olmasından dolayı bu nazik ziyareti için Sayın İsmail Meral’a teşekkür ediyorum.

Eskilimizi ve Eskilli’yi temsil etmek adına Adaylık yolunda Meclis üyesi ve muhtar adaylarına başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 2268 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum