Konya’da öğrenciler ulaşımdan elkart ile 3 gün ücretsiz yararlanıyor

Konya’da öğrenciler ulaşımdan elkart ile 3 gün ücretsiz yararlanıyor

Konya'daki üniversitelere yeni kayıt yaptıran öğrenciler, elkartları ile Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerden ve tramvaylardan 3 gün süreyle...

Konya'daki üniversitelere yeni kayıt yaptıran öğrenciler, elkartları ile Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerden ve tramvaylardan 3 gün süreyle ücretsiz yararlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'daki üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin üç gün süreyle elkartlarını toplu ulaşım araçlarında ücretsiz olarak kullanmasına olanak sağlıyor. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler, indirimli elkartlarını ilk kullanmaya başladıktan sonraki 3 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerden ve tramvaylardan ücretsiz olarak yararlanıyor. 3 günün sonunda ise öğrenciler, bayilerden istedikleri miktarı veya abonman yükleterek elkartlarını öğrenci tarifesi üzerinden indirimli elkart olarak kullanmaya devam ediyor. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri okulları tarafından verilen öğrenci kimlik kartlarını aynı zamanda indirimli elkart olarak kullanılabilirken Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler de Büyükşehir Belediyesi Elkart Şube Müdürlüğü'ne uğrayarak dolum yaptırabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Elkart Bürosu'ndan ve Zafer Meydanı'na kurulan Elkart Standından başvurularını yapabilen üniversite öğrencileri uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek, verilen hizmet nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Elkart avantajları bitmiyor

Elkart sahipleri, aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacakları ikinci ve ilave seyahatleri ücretsiz, diğer hatlarda 60 dakika içerisinde yapılacakları ikinci seyahatleri yüzde 40 indirimli olarak kullanılabiliyor. İndirimli elkart kullanımı için, Nüfus Kayıt Sisteminde yerleşim yeri birinci ikamet adres kaydının Konya il sınırı içinde olması gerekir. Öğrenci yurdunda ikamet edenlerin onaylı yurt kayıt belgeleri ile elkart bürolarına işlem yaptırması gerekiyor. Şehir dışından gelen öğrencilerin ikamet ve yurt kayıtlarının yapımı aşamasında kendilerine 20 günlük süre tanınıyor.

Konya’da öğrenciler ulaşımdan elkart ile 3 gün ücretsiz yararlanıyor

Konya’da öğrenciler ulaşımdan elkart ile 3 gün ücretsiz yararlanıyor

Konya’da öğrenciler ulaşımdan elkart ile 3 gün ücretsiz yararlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya