Konya’da sivil polisten yolcu otobüsüne trafik denetimi

Konya’da sivil polisten yolcu otobüsüne trafik denetimi

"Sivil trafik uygulaması"nın hayata geçirilmesiyle birlikte şehirler arası denetimler arttırıldı.

"Sivil trafik uygulaması"nın hayata geçirilmesiyle birlikte şehirler arası denetimler arttırıldı. Ankara'dan Konya'ya özel bir seyahat firmasıyla gelen polis memuru, sürücünün kural ihlallerini tek tek gözlemledi, sürücüye ihlallerinden dolayı ceza kesildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen genelgeyle toplu taşıma araçları ve şehirler arası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya başladı. Bu uygulama kapsamında denetimlere ağırlık verilerek Ankara'dan Konya'ya özel bir seyahat firmasıyla yaklaşık 4 saat boyunca yolculuk yapan polis memuru Nevin Bal, güzergah üzerinde trafikte yaşanan ihlalleri değerlendirerek tek tek gözlemledi. Yolculuğun sonunda Konya otogarına gelen otobüs içerisinde açıklamalarda bulunan polis memuru Nevin Bal, denetimin amacının kazaları en aza indirebilmek olduğunu belirterek, "Bu otobüse sizin gibi bilet alarak otobüs sürücüsü ve firma yetkililerinin haberi olmadan binmiş bulunmaktayım. Burada bulunmamın amacı otobüs sürücüsü, yardımcı personel ve yolcunun emniyet kemeri kullanıp kullanmadıklarını tespit etmekti" dedi. Polis memuru Bal, otobüs içerisindeki kural ihlallerinin de 155 Polis İmdat telefonuna bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Otobüsteki yolcular çalışmayı çok beğendiklerini ve devamının getirilmesini isterken, araç sürücüsüne kemer takmamak ve telefonla konuşmaktan 190 lira para cezası kesildi.

Konya’da sivil polisten yolcu otobüsüne trafik denetimi

Konya’da sivil polisten yolcu otobüsüne trafik denetimi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.