Konya’dan serbest bölge için başvuru yok

Konya’dan serbest bölge için başvuru yok

Ekonomi Bakanlığı Konya'ya serbest bölge kurulmasına ilişkin başvuru yapılmadığını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığı Konya'ya serbest bölge kurulmasına ilişkin başvuru yapılmadığını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Konya'ya serbest bölgenin ne zaman kurulacağına ilişkin sorusuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci imzasıyla yazılı cevap verildi.

Mustafa Kalaycı'nın, "Konya'ya serbest bölge kurulması yıllardır gündemde, yıllardır dillendiriliyor ama bugüne kadar da hiçbir adım atılmadı. Geçen yıl bütçe görüşmelerinde konuyu gündeme getirmem üzere zatıâliniz dediniz ki, Aydın ve Konya'da serbest bölge çalışmalarının olduğunu ve olgunlaştığında açıklayacağınızı söylediniz. Bu yıl ki sunumunuzda Karaman'da kısa zamanda Bakanlar Kurulu kararı çıkacak diyorsunuz. Konya'ya serbest bölge kurulması işi, hâlen olgunlaşmayı mı bekliyor Sayın Bakanım? Geçen yıl verdiğiniz müjdeyi geri mi çekiyoruz yoksa devam mı ediyor, onu açıklarsanız memnun olurum" şeklinde sorusuna verilen yazılı cevapta, Konya'ya serbest bölge kurulmasına ilişkin başvuru yapılmadığı açıklandı.

Açıklamada, "2015 yılında Konya Valiliğinde, 2016 yılında Konya Meram Belediyesinde Serbest Bölge kurulmasına ilişkin tanıtım toplantıları gerçekleştirilerek, serbest bölge kurulma aşamaları ve izlenecek iş süreçleri detaylı olarak anlatılmıştır. Bakanlığımıza Konya'da serbest bölge kurulmasına ilişkin başvuru intikal etmemiş olup, başvuru için gerekli şartların tamamlanması halinde, gerekli iş ve işlemler tesis edilecektir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi