“Konya’nın Denizi, Akdeniz’in Yaylası” Sözüne Marka Tescili

“Konya’nın Denizi, Akdeniz’in Yaylası” Sözüne Marka Tescili

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, “Konya’nın denizi, Akdeniz’in yaylası” sözü için marka tescili aldı.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak ilçenin tarihi, doğal ve kül...

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, “Konya’nın denizi, Akdeniz’in yaylası” sözü için marka tescili aldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini anlatan ve son dönemde slogan haline getirdikleri, hazırlanan afişlere ve belgesellere de slogan olarak konu olan “Konya’nın denizi, Akdeniz’in Yaylası” sözünün tescil edilmesi için Türk Patent Enstitüsü’ne resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Türk Patent Enstitüsü tarafından 6 aylık bir sürenin ardından söz konusu sloganın Beyşehir Belediyesi adına marka değeri ve kullanım hakkı olarak tescil edildiğini belirten Özaltun, “Beyşehir’imiz, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünü bünyesinde barındıran ve bu gölün içerisinde 33 adası yer alan son dönemde ‘dünyadaki cennet’ olarak da nitelendirmeye başladığımız ender doğal güzelliklere sahip bir ilçemiz. 33 adayı içerisinde barındıran gölümüze biz Beyşehir Gölü demiyor artık deniz diyoruz. Şununla da gurur duyuyoruz; ‘deniz’ demeye başlamamızla birlikte ilçemizde yaşayan insanların çoğu da bizim gibi ‘deniz’ demeye başladı” dedi.

Beyşehir olarak Konya’nın böylesine büyüklükte devasa denizi olan tek ilçesi olduklarına da dikkat çeken Özaltun, aynı zamanda ilçenin sınırındaki Akdeniz illerinin de yaylası konumunda olduğunu belirtti. Bu bakımdan Beyşehir’in özellikle yaz dönemlerinde çok ziyaretçi çektiğini anlatan Özaltun, Akdeniz’den bu dönemde ilçenin yüksek kesimlerine nefes almaya, oksijen depolamaya gelenlerin yaşadıkları yörenin bunaltıcı sıcaklarından kurtulmaya çalıştığını dile getirdi.

Beyşehir bölgesinin hem son yıllarda Konya’nın sahili ve denizi, hem de Akdeniz bölgesindeki illerin yaylası olması dolayısıyla böyle bir sloganın dillendirilmeye başladığını aktaran Özaltun, bu sloganı her platformda sürekli kullanır hale geldiklerini söyledi.

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya