Konya’nın İlk “Macera Kulesi” Kelebekler Vadisi’nde Yapılıyor

Konya’nın İlk “Macera Kulesi” Kelebekler Vadisi’nde Yapılıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Avrupa’nın en büyük kelebek temalı parkını Konya’ya kazandırmasının ardından şimdi de macera kulesi ve zipline teleferik hattını ilçeye kazandırıyor.Kelebekl...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Avrupa’nın en büyük kelebek temalı parkını Konya’ya kazandırmasının ardından şimdi de macera kulesi ve zipline teleferik hattını ilçeye kazandırıyor.

Kelebekler Vadisi Parkı içinde yer alan Macera Kulesi, 2 bin 800 metrekare alan üzerinde yer alıyor. Birbirinden farklı 18 denge parkurundan oluşan kulede her biri farklı bir heyecan taşıyan halat, ahşap ve ip üzerinde yürüme gibi denge sporları yapılabilecek. Parkurlar 12 yaş ve üzerindeki macera ve adrenalin tutkunlarına hitap edecek. Koruma kemerleri ve özel eğitimli personel kontrolünde güvenliğin sağlanacağı alanda halat üzerinde serbest atlayış oyunları ve tırmanma duvarı da yer alıyor. Macera Kulesi’nin zemini tek parça özel kauçuktan oluşuyor. Kısa süre içerisinde açılacak alan olan Macera Kulesi’nde özel eğitimli 11 personel görev alacak. Merkezde görev alacak personelin eğitimleri Almanya Dağcılık Federasyonuna bağlı uzman eğitmen Harald Niespor tarafından veriliyor.

ZİPLİNE (KAYTEL) İLE UÇUŞ HEYECANI YAŞANACAK

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ilk olarak twitter üzerinden duyurduğu Konya’da ilk olacak Macera Kulesi’nde zipline (kaytel) (karşılıklı iki yükseklik arasında halat ile yapılan sportif aktivite)da yer alıyor. 15 metre yüksekliğindeki kuleden 250 metre uzaklıktaki alana yapılacak aktivite ile macera ve heyecan severler Kelebekler Vadisi’nin muhteşem manzarasını seyrederken keyifli bir uçuş gerçekleştirecekler.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Selçuklu Belediyesi, Macera Kulesi’ni yaparken 4 yaş ve üzerindeki çocukları da unutmadı. Macera Kulesi’nin olduğu alanda çocuklar için de ip parkuru ve macera kompleksi de oluşturuldu. 13 metre yüksekliğindeki oyun ve eğlence alanı özel galvanizli kaydırak sistemden oluşuyor. Özel imalat ahşap ve kirişlerden oluşan alanda küçük çocukların macera ve heyecan yaşaması ve eğlenceli dakikalar geçirmesi amacıyla 3 halat köprü yer alıyor.

haberfark.net

Bu haber toplam 7607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya