Konya'nın vizyonu için beyin fırtınası

Konya'nın vizyonu için beyin fırtınası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 9'uncusunu Konya'da başlattığı Şehir Kimliği Çalıştayı'na katılan katılım yoğundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 9'uncusunu Konya'da başlattığı Şehir Kimliği Çalıştayı'na katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, bürokratlar, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ve söz söylemek isteyen herkes kentin vizyonu ile ilgili önerilerini belirttiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen çalıştay kapsamında bir otelde konularına göre oturum masaları oluşturuldu. Katılımcılar, belirlenen konulardaki fikir ve önerilerini aktardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destek Politikaları, Çalıştaylar ve Sempozyumlar Heyeti Başkan Yardımcısı Rahmi Şen, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Bakanlığın 81 ilde başlattığı çalıştayların 9'uncusunun Konya'da devam ettiğini söyledi.

Dün Samsun, bugün de Şanlıurfa'da tanıtım toplantısı yapıldığını ifade eden Şen, ağır geçen kış şartlarına rağmen 2015 yılında illerin tamamında çalıştayları bitirmeyi planladıklarını vurguladı.

Konya'da Kent Kimliği Çalıştayı'nın büyük ilgi gördüğünü belirten Şen, şunları söyledi.

"Bu çalıştayı 8 ilde yaptık. Çıkan raporlar kamuoyu ile paylaşılıyor. Amacı, ağırlıklı olarak mekansal planlama alt yapısına hazırlık yapmak. Biz burada şehre kimlik belirlemiyoruz. Şehirlerin yaşayanları kendi kimliklerini, vizyonlarını ortak akılla belirliyor, oluşturuyor. Mimarisinden alt yapısına, eğitimine kadar inancımıza, özümüze, kültürümüze uygun, Türkiye'ye ve Türk'e özgü şehirler oluşsun istiyoruz. Sorunları mahallinde tespit etmek, şehirlere şehirlinin gözü ile bakmak ve bunu da halkla paylaşmak. Devletin politikalarında ve çalışmalarında faydalı olsun istiyoruz."

Oturumlarda elde edilen bilgilerin İstanbul Medeniyet Üniversitesinde akademisyenlerden oluşan bir heyet tarafından değerlendirileceğini anlatan Şen, kitap haline getirilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacağını, buradaki incelemenin ardından da ilgili kurumlara gönderileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya