Konya’nın Yerli Otomobil Raporu Bakan Işık’a İletildi

Konya’nın Yerli Otomobil Raporu Bakan Işık’a İletildi

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleri ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’la birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etti.Yerli otomobil ve...

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleri ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’la birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etti.

Yerli otomobil ve Konya sanayisinin taleplerinin görüşüldüğü ziyarette KSO Başkanı Kütükcü, Bakan Işık’a Konya’nın yerli otomobil raporunu sunarak, bu konuda her türlü göreve hazır olduklarını vurguladı. Bakan Işık ise, Konya’nın sanayide önemli bir şehir olduğunu, kendilerinin yerli otomobil yatırımını Anadolu’da görmeyi her zaman istediklerini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a Konya Valiliği, KOP, KTO, KTB, KSO ve MEVKA tarafından hazırlanan ‘Konya’da Yerli Otomobil Üretilebilirlik Ön Değerlendirme Raporu’nu sunan Başkan Kütükcü, “Türkiye’nin yerli otomobil üretme çalışmalarını takdirle izliyoruz. Ülkemizin böyle bir girişimde bulunması, bu ülkenin birer ferdi olarak göğsümüzü kabartıyor. Konya olarak yerli otomobil yatırımına talibiz ve bu konuda bize verilecek her türlü göreve hazırız. Şehrimiz bu yatırıma ev sahipliği yapacak sanayi altyapısına da, üretim kabiliyetine de sahip. Ayrıca yatırımın Marmara Havzası’nın dışında, Konya gibi bir Anadolu şehrinde yapılması da ülkemizin bölgesel kalkınma sürecine ivme kazandıracaktır” dedi.

KONYA SANAYİSİNİN TALEPLERİ İLETİLDİ

Kütükcü, ziyarette Bakan Işık’tan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 6’ncı genişleme bölgesinde yer seçimi için destek isterken, Konya sanayisinin eşdeğer yedek parça belgelendirmesi ve ücretleri, eşdeğer yedek parçada sigorta şirketleri ile yaşanan sorunlar, dahilde işleme izin belgesi kapsamında toz şeker temini, Ar-Ge merkezi kurulabilmesi için gereken Ar-Ge personel sayısı yeniden düzenlenmesi, KOBİ yatırımlarının desteklenmesi, Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin hızla faaliyete geçmesi, kamu alımlarında yerli ürüne avantaj uygulaması, güneş paneli üretiminde belgeler, av tüfeği imalatına destek, nükleer enerji santrallerinde yerli katkının artırılması, kırsal kalkınma kapsamında makine ve ekipman desteği gibi konulardaki taleplerini içeren bir rapor da sundu.

“KONYA’DA HERKES YERLİ OTOMOBİLİ İSTİYOR”

Ziyarete katılan AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da, Bakan Işık’tan Konya’ya destek istedi. Altunyaldız, yerli otomobilin Konya’da heyecan yarattığını ve şehrin yatırıma ev sahipliği yapmak konusunda birlikte hareket ettiğini hatırlatarak, “Konya, yatırımcısına çok ciddi avantajlar sağlayan bir şehir. Özellikle yapımı devam eden Konya-Karaman-Mersin Hızlandırılmış Demiryolu Hattı’nın kısa zamanda tamamlanmasıyla birlikte bu avantaj lojistik anlamda da önemli bir hale gelecek. Ayrıca şehrimiz, otomotiv endüstrisinde Türkiye’nin en güçlü şehirleri arasında. Konya’da herkes yerli otomobil yatırımını istiyor ve her türlü desteğe, fedakarlığa da hazır” şeklinde konuştu.

“YERLİ OTOMOBİL YATIRIMINI ANADOLU’DA GÖRMEYİ HER ZAMAN İSTERİZ”

Konya Sanayi Odası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, Konya’nın sanayide önemli bir şehir olduğunu, kendilerinin ise yerli otomobil yatırımını Anadolu’da görmeyi her zaman istediklerini söyledi. Hükümet olarak, bakanlık olarak Anadolu’yu kalkındırma stratejilerinin olduğunu vurgulayan Bakan Işık, “Tabi bu yatırımcının tercihi olacak. İnşallah babayiğidi Konya’dan çıkarırız. Devlet olarak yerli otomobili her aşamada destekleyeceğiz. Şubat ayından sonra bu işle ilgilenen insanları davet edeceğiz. Yerli otomobil çalışması bizim için çok önemli. Bu alanda bir yandan dünya devleriyle yarışırken, diğer yandan menzili artırma konusunda niş bir alana giriyoruz” ifadelerini kullandı.

KSO’nun bakanlık ziyaretine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Bozkurt Çağlayan ve Hüsamettin Sönmez de katıldı.

haberfark.net

 

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi