Koşar, Evren'in cenazesine katılmıyorsunuz ama...

Koşar, Evren'in cenazesine katılmıyorsunuz ama...

12 Eylül’ün lideri Kenan Evren defnedildi...

12 Eylül darbesi gerçekleştiği gün, ABD ulusal güvenlik konseyi danışmanı Paul Henze, dönemin ABD Başkanı Jimy Carter'a, büyük bir sevinçle "Bizim çocuklar Türkiye'de yönetimi ele geçirdi" der. Bu darbenin bir ABD planı olduğunu yaşayarak öğrendik. Birçok faili meçhul cinayet ve katliam sırf 12 Eylül darbesine meşruiyet kazandırmak için işlenmiş. Önce milleti birbirine düşürüp, sonra darbe gelince "Ooooh kurtulduk" dedirttiler. Bir günde terör biter mi? Bitti. Partilerimizi kapattılar. Arşivlerini yaktılar, yöneticilerini hapse attılar onların geçmişleriyle bağlarını kestiler. Üniversite ve sendikaların siyasetle ilişkisini yasaklayıp siyaseti nefessiz, solu tabansız bıraktılar. Herkes bıraktığı mirasla anılır. Şu anda yaşananlar bırakılan mirastır.

Geçen yıl bugün Soma’da 301 işçimiz denetimsizlik, teknoloji eksikliği, eğitimsizlik, tedbirsizlik sonucu katledildiler. “Biz ocakları kapatıyoruz, 50 kişi araya girip açtırıyor.” diyen bakan hala görevde. Soma’da kaybolan canlarımızı saygıyla anıyoruz.

Soma’da, Rezidans’ta, Ermenek’te, Yalvaç’ta, Reyhanlı’da, Samsun Toki binalarında, Karadon’da garibanların ölümü tesadüf mü sizce?

Kentlerdeki betonlaşma, rüşvet ve yolsuzluk, yargıya emniyete yapılan müdahaleler, medyaya el konması, ihale yasasındaki 100’den fazla değişiklik, kupon arsa tahsisleri, yandaş özelleştirmeleri, saray ve Mercedes heveslerinden oluşan yağma ve soygun düzeni, bu garibanların ölümünden bağımsız mı sizce? Bizce bağımsız değil 7 Haziran’da bu muhasebeyi yapmanız, sorumluları ve iktidardan indirmeniz gerekmektedir. haberfark.net

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.