Kötülerle mücadele etmeliyiz

        Geçtiğimiz günlerde bir işyerinde sohbet ederken işyeri sahibi sanki Aksaray-ı satın alacak kadar parasının ve mal varlığının olduğunu allandıra bullandıra anlattı. Bu şahsı az çok tanıyorum ve on sene öncesine kadar bir evi vardı satmıştı. Tabi biraz araştırdım Hollanda bağlantısının olduğunu öğrendim. Uzatmayalım terlemeden kazanılan kazanç olduğunu öğrendim. Bu kazanç ister ülkemizde olsun, ister başka ülkede olsun haram kazançtır.

     Buradan yola çıkarkarak ben bu insandan alışveriş yapmak isteyeni görürsem engel oluyorum. Elimden ancak bu geliyor, en azından kötülerle farklı mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ve benzeri insanlar benim ülkemde pirim görmemeli.

      Kötü niyetli ve gayri meşru yoldan kazanç elde ederek toplumda söz sahibi olanlarla mücadele etmeliyiz. Kötüler her zaman hak ettikleri yerde olmalılar. Ama maalesef bizler çoğu zaman kötülere sahip çıkmışızdır. Ama bizim ecdadımız her zaman kötülerle mücadele etmiştir.

      Aramızda dolaşan nice kötü niyetli insanların olduğunu biliyorum. Şahsi çıkarlarını toplumun menfaatleri üzerinde görüp, kitleleri perişan edenlerin de aramızda ‘saygın’ insanlar olarak dolaştıkları bir gerçektir… bana bunun aksini söyleyebilecek varmıdır? Neden onların parası var diye saygı görsün?

      Aramızda toplumun değil, kişisel menfaatlerinin peşinde koşan, helal-haram mevhumunu düşünmeden hareket edip, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyenlerin olduğunu belirtmek isterim…

      Edindikleri makam ve mevkileri kötü amaçlar için kullanarak halka ait değerleri uhdelerine geçiren, haram yollardan kazançlarını artıran niceleri de aramızda yaşıyorlar…

     Belki böyleleri haram kazançlarıyla caka da satıyorlardır…  Hatta paraları nedeniyle toplumun değişik kesimlerince belki de itibar görüyorlardır… Belkisi yok hemde son derece itibar sahipleridir.

      Gençlerimizi ‘madde bağımlılığı’ illetine bulaştıran, çocuklarımızın geleceğiyle oynayan uyuşturucu tacirlerinin ‘uzaylılar’ olmadığını biliyorsunuz…

       Sırf dünyalık kazanma ve rahat bir yaşam sürme adına gençlerimizin geleceğini karartanlar, bunun için mesai harcayanlar, piyasaya esrar başta olmak üzere değişik uyuşturucu madde sürenler aramızda dolaşan insanlar değil mi?

       Yine fuhşu sektörleştirmek isteyen, genç kızları ve kadınları kötü yollara düşürüp onların etlerinden kazanç sağlamaya çalışan alçaklar da uzaylılar değildir…

      Piyasaya bozuk gıda maddeleri sürenleri biliyorsunuz. Halkın tükettiği gıdalara kanserojen katkı maddeleri sunarak haram kazanç sağlayanlar da içimizden birileridir…

     Örnekleri çoğaltabilirim, bu kadar yeter. Hepimiz örnekleri çoğaltabiliriz.

      Kötü insanlar akrabalarımız olsalar bile onları sevmemeliyiz. Yanlış yollara düşenleri uyarmalıyız.

      Eğer hepimiz gelişmelere sadece seyirci kalır, görevlerimizi yapmayacak olursak, kötüler hep kazançlı çıkacaklar.

Tabi bu geçici bir kazançtır. Aslında asıl kaybedenlerdir de bunu idrak edemiyorlar. Geçici dünya uğruna ebedi hayatlarını düşünmüyorlar.

      Her yanlışı ve kötü insanı devletimiz göremeyebilir. Ama bir vatandaş olarak elimizden bir şey gelmiyorsa onları devlete ihbar etmeliyiz. Bizlerde bu tür insanlardan alışveriş yapmamalıyız. Mutlaka bu insanlarla aramızda bir mesafe olmalıdır. Onları överek ve itibar göstererek toplum adamı yapmamlıyız.

Bu yazı toplam 1405 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.