KSO’da Gıda Ve Şekerli Mamuller Sektörünün Sorunları Tartışıldı

KSO’da Gıda Ve Şekerli Mamuller Sektörünün Sorunları Tartışıldı

Konya Sanayi Odası’nda (KSO) gıda ve şekerli mamuller sektör sanayicilerinin sorunları tartışıldı.Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, sektörel toplantıların a...

Konya Sanayi Odası’nda (KSO) gıda ve şekerli mamuller sektör sanayicilerinin sorunları tartışıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, sektörel toplantıların amacının sanayicilerin sorunlarına çözüm üretmek ve önerilerini dinlemek olduğunu söyledi. Konuşmasında üreten, ekonomiye katkıda bulunan sanayicilerin Türkiye’nin gerçek gücü olduğunun altını çizen Şahin, “Bugün sanayicilerimiz dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracata devam ediyor. Elbette çok karamsar olmamamız lazım. Ancak üreten sanayicilerimizin de mutlaka daha fazla desteklenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“EKONOMİYE DAHA FAZLA KATKI İÇİN, SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Toplantıya katılan gıda ve şekerli mamul sanayicileri ise, özellikle son 10 yılda önemli büyümeler kaydeden sektörde kalitenin de arttığını ancak, sektörün ülke ekonomisine daha fazla katkı verebilmesi için sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Sektördeki en önemli sorunların başında merdiven altı üretim ve haksız rekabet olduğuna dikkat çeken sektör sanayicileri, merdiven altı üretim yapan firmaların sektörün ve şehrin imajına zarar verdiğini kaydetti.

Bürokratlardan ve resmi kurumlardan sanayiciye potansiyel bir suçlu gibi bakmamasını isteyen bazı sanayiciler ise, bürokratların iletişime daha açık ve yapıcı olmaları gerektiğine işaret etti. Baharat sanayicileri de, sektör büyüdükçe hammadde ihtiyacının da arttığını, bu yıl özellikle baharat sektöründe hammadde temininde güçlük çekildiğini bildirdi. Toplantıda şeker ve glikozda yaşanan problemler, gıda mühendisi çalıştırma konusundaki ağır şartlar, nitelikli eleman, ambalaj geri dönüşümü gibi konulardaki sorunlar da dile getirilip, bu sorunların çözümü için özellikle şeker ve şekerli mamul üreticilerinin bir derneğe ihtiyaç duyduğunun altı çizildi.

Toplantıya Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsamettin Sönmez ve Mehmet Ali Acar da katıldı.

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya