KTO ile SGK arasında protokol

KTO ile SGK arasında protokol

Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Sicili Müdürlüğü ile Konya Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü arasında Dijital Arşiv Sistem Veri Tabanı Kullanımı Protokolü imzalandı.

Protokol ile SGK İl Müdürlüğü ve kendisine bağlı tüm birimler; elektronik ortamda erişimine sunulan sicil kayıtları hakkında Konya Ticaret Sicili Müdürlüğü’nden yazılı bilgi istemeyecek, ihtiyaç duyduğu bilgiyi elektronik ortamda kendisine sunulan sicil kayıtlarından incelemek ve örnek almak suretiyle sağlayacak.

Protokol imza töreninde konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 133 yıllık köklü tarihlerinden güç alırken, yaşanılan çağın gereklerine göre hareket ettiklerini söyledi. Üyelerine verdikleri hizmetin kalitesini yükselttiklerini kaydeden Selçuk Öztürk, “Bu anlayışla, hizmet kalitesini yükselterek takip edilen bir oda olmuştur. Yaşadığımız çağ, ‘Bilişim Çağı’ olarak adlandırılmaktadır. Bilişim teknolojisi, sadece iş hayatımızda değil ticaret hayatımızın her alanında da büyük değişikliklere yol açtı. Oda olarak teknolojiyi bu kadar önem verip içselleştirirken en büyük amacımız, üyelerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini yükseltirken hem de zamanlarını mümkün olduğunca az almaktır. Çünkü işadamları olarak hepimiz çok iyi biliyoruz ki, rekabetin giderek arttığı bu dönemde zaman en kıymetli sermayelerimizden birisidir. Bu nedenle teknolojinin tüm imkânlarını sonuna kadar kullanarak, Odamızla ilgili pek çok işlemi yine Odamıza dahi gelmeden internet üzerinden yapabilmelerini sağlamak için devamlı çalışıyoruz, kendimizi geliştiriyoruz” dedi.

ZAMAN TASARRUFU SAĞLANIYOR

KTO Başkanı Öztürk, yapılan protokolle zaman tasarrufu sağlandığını dile getirerek, “Bizim amacımız üyelerimizin teknolojiden yararlanarak zamandan tasarruf etmelerini sağlamaktır. Bu hizmetlerimizin Konyalı işletmelerimize katkısını artırmak amacıyla tüm kurumlarla işbirliği içinde daha geniş bir alana yayılmasına da önem vermekteyiz. Oda olarak sadece kendi bünyemizde olan işlemlerimizde değil, diğer kurumlarla olan işlerimizde de zamandan tasarruf etmek, gereksiz belge yükünü azaltmak amacındayız. Bugün imzalayacağımız protokol ile Konya Ticaret Sicili Müdürlüğü ve Konya SGK İl Müdürlüğü arasında yapılacak işlemler daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Bu imkân hem iki kuruma olduğu gibi sorumluluğumuz olan işletmelere de büyük bir fayda sağlayacaktır. Protokolün Odamız ve SGK Müdürlüğüne hayırlar getirmesini diliyor, protokolün imzalanmasında katkılarından dolayı Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AMAÇ, HIZLI HİZMET SUNMAK”

Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, amaçlarının hızlı hizmet sunmak olduğunu belirtti.

Yavuz, “Amacımız vatandaş odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde; vatandaşlarımıza etkin verimli ve hızlı bir şekilde hizmet sunmaktır. Protokolümüüzn imzalanması ile gelen süreçte vatandaşlarımızın Konya Ticaret Odası’na uğrama zorunluluğu ortadan kalkacak ve zaman kaybını önleyeceğiz. Dijital ortamda alacağımız veriler yazışma yükünü de ortadan kaldıracağı için işlemlerimizi çok daha hızlı yapabilir hale geleceğiz. Protokolün sigortalılarımıza, Konya Ticaret Odası’na ve İl Müdürlüğümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Dijital Arşiv Sistem Veri Tabanı Kullanımı Protokolü’ne imza attılar.

haberfark.net

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi