KTO Karatay Üniversitesi dekanları da YÖK’ün çağrısına uydu

KTO Karatay Üniversitesi dekanları da YÖK’ün çağrısına uydu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde tüm dekanlar Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun çağrısına uyarak görevlerinden istifa etti.YÖK Türkiye’deki bütün üniversitelerin dekanlarının istifasını...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde tüm dekanlar Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun çağrısına uyarak görevlerinden istifa etti.

YÖK Türkiye’deki bütün üniversitelerin dekanlarının istifasını istediğini açıklamasının ardından KTO Karatay Üniversitesi’nde de istifalar geldi, üniversitede görev yapan 7 dekan istifasını sundu.

“Üniversitelerimiz İçin Gün, Demokrasiye Sahip Çıkma Günüdür”

Konu ile ilgili üniversiteden yapılan açıklama da “Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan KTO Karatay Üniversitesi adına bu kalkışmayı lanetliyoruz. Özgür ve bilimsel düşüncenin en büyük düşmanı olan bu yapılanmanın üniversiteleri ele geçirmesine, ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesini baltalamasına asla müsaade edilemez. Başta Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz, onurlu Türk ordusu ve medyamız olmak üzere, halkımızın kanıyla canıyla koruduğu demokratik parlamenter sistemimizin yanında bulunduğunu ve savunucusu olduğunu göstermek, varlık sebebi olan özgür ve bilimsel düşüncenin yanında yer almak üniversitelerimizin asli görevidir. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya