KTO Karatay’da ünlü girişimciler hikayelerini anlattı

KTO Karatay’da ünlü girişimciler hikayelerini anlattı

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu "Bir Hikayem Var" etkinliği adı altında ülkenin girişimci liderlerini üniversite öğrencileriyle...

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu "Bir Hikayem Var" etkinliği adı altında ülkenin girişimci liderlerini üniversite öğrencileriyle buluşturdu.

Farklı sektörlerden başarılı girişimcilerin katıldığı programda girişimcilik konusunda istekli öğrencilerin, bu alandaki deneyimli isimlerle bir araya getirmesi ve tecrübe paylaşımı amaçlandı. KTO Karatay Üniversitesinde düzenlenen 2 gün süren genç girişimcilere yönelik eğitim ve sunumların yapıldığı etkinlikte, gençleri girişimciliğe yöneltecek çalışmalar anlatılırken girişimcilik konusunda başarıya imza atmış olan isimler gençlerle deneyimlerini paylaştı.

"Kalkınma için girişim şart"

Bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin girişimcilikte gösterdiği başarıyla ölçümlenebildiğini aktaran KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, "Ülkemizde girişimcilik faaliyeti göstermek isteyen her insana kapılar açılıyor. Üniversite olarak bizler de girişimci öğrencilerimiz destekliyoruz. Girişimcilerin ekonominin içerisinde aktif olarak rol alması, ekonomik büyüme ve kalkınma için ayrıcalıklı öneme sahip" dedi.

"İnovasyon bu noktada hayati önem taşıyor"

Etkinlik kapsamında üniversite öğrencilerine tecrübelerini aktaran Türk Hava Yolları (THY) Kurumsal İnovasyon Müdürü Ahmet Faruk Tuna ise, iş modelinde inovasyonun önemine değindi. Ahmet Faruk Tuna, "THY dünyada rekabetin en yoğun yaşandığı hava ulaşımı sektöründe ulaştığı etkin pozisyonu korumak adına inovasyona verdiği ağırlığı gün geçtikçe arttırıyor. Yenilikçi olmayan firmalar zamanla yok oluyor. İnovasyon bu noktada hayati önem taşıyor" diye konuştu.

Etkinliklerin ikinci gününde ise insansı robot üretimi gerçekleştiren firmalardan biri olan Akınsoft'un Kurumsal İletişim Müdürü Türker Canan ve Mekanik Sistem Müdürü Emre Çağ, öğrencilerle buluştu. Türker Canan "Yüksek teknoloji alanındaki çalışmalarımız, öncelikli olarak bulunduğumuz coğrafyada yaşayan insanların kalkınmasını sağlayacak sonra da insanlığa değer götürecek niteliktedir" dedi.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sosyal medyada Nalet Bebe olarak da bilinen Ömer Başdoğan katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. İki gün süren ve sürpriz yarışmaların olduğu etkinliklere Elis Yılmaz, Ömer Ekinci, Sabri Gülel, Midyeci Ahmet, Alp Onur, Yunus Derebağ gibi alanında başarılı girişimciler katıldı.

KTO Karatay’da ünlü girişimciler hikayelerini anlattı

KTO Karatay’da ünlü girişimciler hikayelerini anlattı

KTO Karatay’da ünlü girişimciler hikayelerini anlattı

KTO Karatay’da ünlü girişimciler hikayelerini anlattı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.