KTO’da Fuarlarla İlgili İstişare Toplantısı

KTO’da Fuarlarla İlgili İstişare Toplantısı

Konya Ticaret Odası (KTO), KONTİMDER ve TÜYAP Konya Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen “Konya Fuarlarının Potansiyelinin Artırılması İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası (KTO), KONTİMDER ve TÜYAP Konya Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen “Konya Fuarlarının Potansiyelinin Artırılması İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

KTO Meclis Toplantı Salonu’ndaki gerçekleştirilen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı İbrahim Hakkı Erkan, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran ile üniversitelerden temsilciler ve sektör temsilcileri ile 26-29 Mayıs tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek 13. İnşaat Fuarı değerlendirildi. 2013 yılından itibaren Konya’da düzenlenen fuarların yeni fuar merkezi yatırımıyla geldiği noktanın değerlendirildiği toplantıda konya inşaat fuarının marka haline gelmesi için resmi ve özel tüm kuruluşların işbirliği içinde olmasının fuarın geleceği açısından umut verici olduğu ifade edildi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Bugün Konya, 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 86 bin metrekare ile Türkiye’nin 4. büyük ve modern fuar merkezine sahiptir. Bildiğiniz üzere, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3. büyük tarım fuarı da her yıl şehrimizde yapılmaktadır. Tarım fuarımız artık bir marka fuar haline gelmiştir. Ancak şehrimizin potansiyeli, bir marka fuardan fazlasını yapabilecek düzeydedir. İstanbul bugün Türkiye’deki en çok fuar organizasyonlarının olduğu ve en büyük fuar alanlarına sahip bir şehirdir. İstanbul 2 trilyon dolarlık gayri safi milli hasılanın yüzde 45’ini taşıyor. İstanbul’un üstünden bu yükü almamız gerekiyor. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda fuarcılığın da İstanbul’dan Anadolu’ya yayılması zorunluluktur. Konya fuar merkezini diğer büyük fuar alanlarından ayıran en temel özellik sahip olduğu alan bakımından genişlemeye müsait olmasıdır. Fuar merkezimizde daha fazla sayıda marka fuar düzenleyebilirsek bizden talep edilen genişlemeyi daha sağlıklı bir zeminde gerçekleştirebiliriz. Yıl içerisinde düzenlediğimiz makine, inşaat, tohum-hayvancılık fuarları da potansiyeli oldukça yüksek ve marka fuar olmaya namzet fuarlardır. Bugün düzenlediğimiz Konya Fuarlarının Potansiyelinin Artırılması İstişare Toplantısı başlığı altında inşaat fuarımızı marka fuar haline getirebilmek için görüş ve önerileri paylaşmak için bir araya geldik. İnşaat fuarımızın marka haline gelmesi için İstanbul ve Ankara’da düzenlediğimiz toplantılarda sektörün önde gelen kuruluşlarıyla görüş alışverişinde bulunduk. TİMFED, TİMDER ve KONTİMDER başta olmak üzere sektörü temsil eden derneklerin yanında KONSİAD ve KONEV gibi İstanbul’da ve Ankara’daki Konyalı işadamlarının kurduğu STK’lar da bu konuda her türlü desteği verecekler. Özellikle sektördeki Konyalı firmalarımızın fuarımıza destek vermesini bekliyoruz. Fuarımızın marka haline gelmesi en az üç yıl işbirliği içinde çalışmamız gerekmektedir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi