Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği’nden Açıklama

Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği’nden Açıklama

Konya’nın Kulu ilçesinde, Doğal Hayatı Koruma Derneği, Sivri Tepesi’nde bulunan ormanlık alanın sahiplenilmesi ve korunması konusunda açıklamalarda bulundu.Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Mu...

Konya’nın Kulu ilçesinde, Doğal Hayatı Koruma Derneği, Sivri Tepesi’nde bulunan ormanlık alanın sahiplenilmesi ve korunması konusunda açıklamalarda bulundu.

Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ yaptığı açıklamada, Kulu’nun 8 kilometre doğusundaki Sivri Tepesi’ndeki 15 bin metrekare olan alanda hayırsever vatandaşlar tarafından dikili bulunan ormanlık alanı kamu kurum veya kuruluşlar tarafından sahiplenilmesini ve sulama gibi bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamayı, Sivri Tepesi’ndeki yetişmiş binlerce ağacın korunması, bakımlarının yapılması, genişletilmesi ve resmi makamların dikkatlerini çekmek için yaptıklarını iade eden Murat Uludağ, “Bilindiği gibi, 1999 yılından beri Kulumuz Karapınar Mahallesi, Kepez mevkiinde bulunan Sivri Tepe ve çevresinde duyarlı vatandaşlarımız tarafından fidan dikimi yapılmaktadır. Bu fidanların çoğu ağaç olma safhasına gelmiştir. Söz konusu bölgede 1999 yılında binlerce dikilen fidanlardan sonra tekrar 2013 yılında özellikle gurbetçilerimizin girişimi ile 2 bin ila 3 bin arasında yeni fidan toprakla buluşturulmuştu. Ancak onca emek verilerek, gerek maddi, gerekse manevi olarak yapılan bunca hizmet, o bölgedeki çobanlar tarafından, fidanların hayvanlara yedirilmesi suretiyle yok edilmişti. İlgili kurum ve kuruluşlara zamanında yaptığımız şikayetler maalesef olumlu sonuçlanmamıştı. Resmi makamlarımız o bölgenin mera vasfında olması nedeniyle herhangi bir girişimde bulunmaktan kaçınmaktadırlar. Kulu Belediyemiz 1 yıl önce bu bölgenin mera vasfından hazineye geçirilmesi ile ilgili resmi çalışmaları başlatmış ama ilgisizlikten ama önemsememezlikten dolayı sonuca ulaşamamışlardır. Kulumuz ve çevresi yeşil yönünden fakir bir bölgedir. Yeşile olan ilgi ve alakanın artırılması, doğal hayattaki hayvanların barınak ve beslenmesi açısından önem arz eden bu hareketler takdire şayandır” dedi.

“TÜM RESMİ KURUMLAR TARAFINDAN ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Murat Uludağ açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği olarak 16 yıl öncesinden dikilen fidanları tüm resmi kurumlarımızı yetişmiş olan binlerce ağacımızı korumak amacıyla gerekli girişimleri yapmasını, konuya ziyadesiyle önem vermelerini istiyoruz, gerekli resmi çalışmaları başlatmalarını bekliyoruz. Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği olarak isteğimiz, bu bölgenin mera vasfından çıkarılarak resmi bir kurumumuzun himayesi altına alınmasıdır. Bizler gönüllü olarak bu bölgemizdeki yetişmiş ağaçlarımıza yine gereken ilgi ve alakamızı gösterecek, o bölgemizin gelişmesini, canlanmasını sağlayacağız. Kulumuz ve halkımız her hizmette olduğu gibi yeşil konusunda da en iyisine layıktır. Layık olduğu bu hizmetleri özellikle resmi makamlarımızın sağlaması, destek olması gerekmektedir.”

haberfark.net

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya