Kulu’da Anız Yangını Güçlükle Söndürüldü

Kulu’da Anız Yangını Güçlükle Söndürüldü

Konya’nın Kulu ilçesinde çıkan anız yangını itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü.Edinilen bilgiye göre, Kulu’ya bağlı Karacadağ Mahallesi’nde anız yangını çıktı. Yerleşim alanlarının yakını...

Konya’nın Kulu ilçesinde çıkan anız yangını itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kulu’ya bağlı Karacadağ Mahallesi’nde anız yangını çıktı. Yerleşim alanlarının yakınına kadar gelen yangın yaklaşık 5-6 kilometrelik bir alana yayıldı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle kısa süre geniş bir alana yayılan yangın yaklaşık 6 saatte söndürülebildi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kulu İtfaiye Müdürü Yunus Karayazı, bu tip yangınların birçok canlıyı da yok ettiğini belirterek, “Özellikle bilinçli yakılan anızlar, tarla içindeki canlıları öldürüyor. Yerleşim yerlerine yakın olan yangınlara zamanında müdahale edilmediğinde kötü sonuçlarla karşılaşılıyor. Her gün en az 10 yangın ihbarı alıyoruz. Lütfen kimse anızları yakmasın içerisinde gözle görülmeyen canlılarda var onlara acısınlar” dedi.

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya