Mali Müşavir adaylarına son gün uyarısı

Mali Müşavir adaylarına son gün uyarısı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, Staja Giriş Sınavı (SGS) başvuruları için son tarihin 2 Mayıs 2017...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, Staja Giriş Sınavı (SGS) başvuruları için son tarihin 2 Mayıs 2017 olduğunu söyledi.

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan ve TÜRMOB tarafından Ankara Üniversitesi aracılığıyla yapılan Staja Giriş Sınavı'nın, genel kültür ve genel yetenek olmak üzere toplam 130 soruluk test biçiminde yapıldığını söyledi. Özselek, "Staja Giriş Sınavı'na başvurabilmek için İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Muhasebe ve Denetim, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonometri, Siyaset Bilimi, Uluslararası Finans, Ekonomi, Bankacılık ve Sermaye Piyasası, Pazarlama Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Pazarlama, Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Hukuk bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olmak gerekmektedir. Mali Müşavirlik stajını başlatmak isteyen bir adayın Staja Giriş Sınavı'ndan 60 puan alması gerekmektedir. Staja giriş sınavı yılda 3 kez yapılmaktadır. Bu dönemki sınav başvurusunun 2 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. TESMER'e ödenen sınav ve dosya harçlarını adaylar kredi kartına 3 taksit şeklinde yatırabileceklerdir. Sınavla ilgili detaylı bilgi ve başvuru konusunda yardım almak isteyen lisans mezunları odamızın TESMER bölümünden destek alabilirler. Ayrıca Staja Giriş Sınavı için odamız tarafından hazırlık kursu açılmaktadır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi