Mantar yetiştiriciliği kursu açıldı

Mantar yetiştiriciliği kursu açıldı

24.04.2019 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Mantar Yetiştiriciliği Kursu açılmıştır.

Kurs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 88 saat süreyle verilmektedir.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli konu uzmanı teknik personeller tarafından kursiyerlere Mantar Yetiştiriciliği, Mantar hastalık ve zararlıları ile mücadele, Kompost hazırlanması ve misel ekimi gibi konularda eğitim verilmektedir. Kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olacak kursiyerlere Mantar Yetiştiriciliği sertifikası verilecektir.

Kursu ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav yaptığı açıklamada, ’’ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin bu tür eğitimler vasıtası ile mesleki ve teknik donanımlarının artırılması için elimizden gelen katkıyı sağlamaktayız. Bu amaçla çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları konularda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle ortaklaşa tarım ve hayvancılıkla ilgili konularda kurslar açmaktayız. Ayrıca kursumuzun ilerleyen günlerinde bir mantar üretim tesisine kursiyerlerimizi götürerek mantar yetiştiriciliği konusunda uygulamalı olarak eğitim vermeyi de planlamaktayız. Açılmış olan Mantar Yetiştiriciliği Kursuna katılımınızdan dolayı siz değerli kursiyerlere ve kursta görevli konu uzmanı Ziraat Mühendisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

thumbnail_dsc_2029-001.jpgthumbnail_dsc_2037-001.jpgthumbnail_dsc_2044-001.jpg

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.