Medıcana’da Bebek İşaret Dili Eğitimi

Medıcana’da Bebek İşaret Dili Eğitimi

Medicana Konya Hastanesi’nde bebek bekleyen ve bebek sahibi ailelere Bebek İşaret Dili eğitimi verildi.Medicana Konya Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinin öncesinde konuşan Ebe...

Medicana Konya Hastanesi’nde bebek bekleyen ve bebek sahibi ailelere Bebek İşaret Dili eğitimi verildi.

Medicana Konya Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinin öncesinde konuşan Ebe ve Doğum Destekçisi Emel Ay, “Bebeklerin işaretleriyle, sesleriyle, el hareketleriyle, beden hareketleriyle bize bir şey anlattıklarını düşünüyoruz ve bebeklerle annelerin, babaların doğru iletişim kurmasını önemsiyoruz. Bununla ilgili olarak bir eğitim semineri verilecek. Amacımız; sağlıklı nesiller, sağlıklı anneler, sağlıklı bebekler, sağlıklı aileler” dedi.

Daha sonra İşaret Dili Uzmanı Gülsüm Erik, eğitime katılan anne ve babalara “Bebek işaret dili nedir? Bebeğin gelişimindeki rolü nedir? Ebeveyn ve bebek arasındaki iletişime katkısı nedir?” gibi başlıklardan oluşan sunumunu gerçekleştirdi. Eğitim sonrasında konuşan Bebek İşaret Dili Uzmanı Gülsüm Erik, “Bebek işaret dilinin faydalarından, bebek işaret diliyle nasıl güzel iletişim kurabiliriz bebeğimizle, bunları ele aldık. Güzel bir seminer oldu. Bebek işaret dilini kullanarak anneler, konuşmayan bebekleriyle konuşabilirler. Bu yöntemi kullanmak isteyen herkes sosyal medyadan, kitaplardan faydalanabilirler. Etkili bir yöntem ve inşallah anneler bunu kullanıp güzel dönüşler alırlar. Bugün oyunlar oynadık, ‘bebek işaret diliyle nasıl kitap okuruz, bebek işaret dilini nerelerde kullanırız, hangi rutinleri oluştururuz’ bunlardan bahsettik. İnşallah yararlı olur” diye konuştu.

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya