" Memleket Sevgisi "

Her insan yapısı gereği doğup büyüdüğü yeri sever ve orayı öz vatanı olarak kabul eder. Dünyanın hiçbir yerine değişmez doğup yaşadığı yeri. Çünkü anıları, hatıraları, sevdikleri, sevinçleri, hüzünleri hep oradadır. O nedenledir ki atalarımızın da bir sözü bu düşüncemizin ispatıdır. Kuş’u altın kafese koymuşlar ille vatanım demiş. Görünen o ki biz Türkler olarak vatan ve memleket sevgisi diğer milletlere göre daha farklı ve daha fazla. Memleket için yazılmış şiirler, türküler, ağıtlar neler neler…

Dikkatimi çeken benzer iki olaydan bahsedeceğim siz bu yazımda. Birisi Trabzon ilinin bir ilçesinde diğeri ise Aksaray ilimizin Eskil ilçesinden. Olayın ortak yönü ise Memleket Sevgisi. Özelliklede yıkarak değil de yaparak bu ülkeye yapıcı tavır sergilemeleri.

Eskil ilçemizin bir yaylasına ulaşım kara yolunun bozuk olması, vatandaşların bu durumdan rahatsız olarak tepkisini göstermek babında iş başa düştü diyerek duyarlı bir vatandaşın kendi imkânlarıyla ulaşım yolunda oluşan çukurları kapatma çabası içerisinde. Bu aslında büyük bir tepki hem de medeni olanından. Hakkını yakarak, yıkarak, isyan ederek değil de daha modern yollarla arama gayreti içerisinde. Ama gel gör ki yönetici kesim bunu ne yazık ki göremiyor. Kim olursa olsun yol ister belediyenin sorumluluğu altında olsun ister kara yollarının. Efendiler bu memleket bizim değil mi? Bu insan bizim insanımız değil mi? Üzerlerinde sorumluluk hissetmeyen, kendi tarafgirliklerine peşkeş çeken bir yönetim. Hem de ayrımcılığın âlâsını yapıp adaletten, doğruluktan, eşitlikten bahsetmeleri ise tamamen tutarsızlık abidesi. Şimdi siz içerisinde bu memleket sevgisi olan vatandaşı bir de haksız bulur hatta ona ödül vermek yerine ceza yaptırımlarında bulunursunuz. Ne yazık ki bizim ülkemizde bu işler böyle. Üzülmemek elde değil.

Karadeniz’de bizatihi şahit olduğum olay ise yine ulaşım ile alakalı. Sürmene ilçesinin yaylasında oturan bir vatandaş Belediye yetkililerinden yol yapımı istiyor. Yollarda kocaman kocaman çukurluklar oluşmuş. Tabi yol yapılmıyor. Bu vatandaşta yolda oluşan çukurlara ağaç ekiyor. Şimdi siz düşünün manzarayı. Yolun ortasında ağaç. Halimize gülsek mi ağlasak mı? Görüyor musunuz burada da ki tepkiyi. Yine yakarak yıkarak değil yaparak medeni bir şekilde tepki ile durumu ortaya koyma cabası içerisindeler.

Sonuç olarak ise bizler sadece Memleketimiz sevmekle yetiniyoruz. Sevgi dilde kalıyor. Fiiliyata dökemiyoruz. Üzerimizde sorumluluk hissedemiyoruz. Ne zaman bu ülke üzerinde sorumluluk hisseden yönetici çoğunluğuna ulaşırsa işte zamanın en güçlü devleti biz oluruz Vesselam…

Bu yazı toplam 1257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.