Meram Belediyesi’nin Standına Yoğun İlgi

Meram Belediyesi’nin Standına Yoğun İlgi

TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılan Konya Kent-11. Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı’nda Meram Belediyesi tarafından ‘Meram’ın geleceğini planlıyoruz’ sloganıyla hazırlanan ve 950 hektarlık alanı...

TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılan Konya Kent-11. Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı’nda Meram Belediyesi tarafından ‘Meram’ın geleceğini planlıyoruz’ sloganıyla hazırlanan ve 950 hektarlık alanı kapsayan Master Planı’nın yer aldığı maket ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kent - 11. Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı, 24 Mayıs’a kadar gezilebilecek. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, farklı bir şekilde dizayn ettikleri ve Meram’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ön plana çıkardıkları stant ile ilgili olarak Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol üyelerine bilgi verdi.

MERAM’IN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Meram’ın geleceğini planladıklarına dikkat çeken Başkan Fatma Toru, “İlçemizin çehresini değiştirecek projeler hazırlarken, Meram’ın eski yapı stokunu yenileme ve ilçe genelinde yaşayan halkımıza daha yaşanabilir mekânlar sunma gayretindeyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başlarken ilçemizin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına start verdik. 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaptık. 9 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan master plan ile ilgili 1/5000’lik nazım imar planı Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından onaylandı. Bu master planın yaklaşık 520 hektarlık kısmıyla ilgili hazırladığımız maketi fuar standımıza yerleştirdik” dedi.

Başkan Toru, Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Çaybaşı ve Hacı Fettah Mahallelerinde 24 hektar, Aksinne Mahallesinde 21 hektar, Şükran Mahallesinde 17 hektar, Turgut Reis, Küçük Aymanas ve Büyük Aymanas Mahallelerinde 53 hektar, Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Fahrunnisa ve Dr. Ziya Barlas Mahallelerinde de 27 hektarlık alanda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Öte yandan Meram Belediyesi standındaki, Konya’da ilk kez belediye öncülüğünde kurulan kadın girişimci kooperatifi olan Bacıyan-ı Meram ile ilgili bölüm de özellikle bayanların yoğun ilgisini çekiyor.

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya