Meram Tıp Fakültesi Lise Öğrencilerine Kapılarını Açtı

Meram Tıp Fakültesi Lise Öğrencilerine Kapılarını Açtı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Konya’daki üniversiteye hazırlanan öğrencilere kapılarını açtı.Farklı liselerden fakülteye getirilen öğrencilere Dekan Prof. Dr. Celalettin Vat...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Konya’daki üniversiteye hazırlanan öğrencilere kapılarını açtı.

Farklı liselerden fakülteye getirilen öğrencilere Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev Konya’da üniversite okumanın önemini anlatarak, başka şehirlerde okuyan öğrencilerin aile yanında olmadığı için pek çok sorun ile karşılaştığını, bir taraftan eğitimini sürdürürken diğer taraftan kendi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını bu nedenle de eğitimlerinde aksamaların olduğunu söyledi.

Yabancı dil bilmenin gerekliliğine de değinen Prof. Dr. Vatansev, Meram Tıp Fakültesinin Türkiye’deki en köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu, ülkenin önde gelen tıp fakültelerindeki eğitimin aynısının kendi fakültelerinde de verildiğini, tıpta ileri seviyede olduğu düşünülen bazı üniversitelerde bulunmayan cihazların Meram Tıp Fakültesinde kısa süre içerisinde kullanılmaya başlayacağını ifade etti.

Sunumunun ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Vatansev, Tıpta Uzmanlık Sınavı konusunda da fakülte olarak ciddi başarıya imza attıklarını öğrencilerinin önemli bir bölümünün bu sınavda istediği yeri kazandığını belirtti.

Meram Tıp Fakültesine gelen öğrencilere fakülte laboratuvarları gezdirilerek tıp eğitimi hakkında yerinde bilgi verildi. Başhekim Prof. Dr. Ahmet Tekin hastaneyi, Prof. Dr. Aynur Çiçekcibaşı da laboratuvarları ve tıp eğitimini öğrencilere anlattı. Tıp okumayı düşünen öğrenciler merak ettikleri pek çok konuda hocalardan bilgi alarak daha doğru bir tercih yapma imkanına kavuştu.

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya