Meram’a Yeni Bir Cami Daha

Meram’a Yeni Bir Cami Daha

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halkın ihtiyaçları doğrultusunda geçtiğimiz yıl açılan Şehit Erol Olçok Parkı'nın yanına modern mimaride...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halkın ihtiyaçları doğrultusunda geçtiğimiz yıl açılan Şehit Erol Olçok Parkı'nın yanına modern mimaride yeni bir cami yapıyor.

Dedekorkut Mahallesi Sivaslı Ali Kemal Caddesi üzerinde halkın talepleri doğrultusunda yeni bir cami projesi hazırladıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Projelendirme ve ihale sürecini tamamladığımız cami inşaatı için 10 Ekim'de yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. 1170 metrekare arsa alanı olan cami; bodrum, zemin ve mahfil katı ile birlikte 500 kişilik ibadet alanına sahip. Yaklaşık 3.5 milyon TL'ye mal olacak caminin inşaatını önümüzdeki yıl eylül ayına kadar tamamlayarak ibadete sunmak istiyoruz. Camimizin bölge sakinlerine ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Yatırım hamlemiz devam edecek"

Dedekorkut Mahallesi'nde geçen yıl hizmete açılan Şehit Erol Olçok Parkı'nın hemen yanında inşa edilecek caminin bölgede önemli bir boşluğu dolduracağına dikkat çeken Başkan Toru, "Belediye olarak farklı mahallelerimizde halkımızın talepleri doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şu anda çok sayıda mahallemizde sosyal tesis, gençlik merkezi, spor tesisi vb. inşaatlarımız sürüyor. Dedekorkut Mahallemizde de vatandaşlarımız cami talebinde bulunmuştu. Projelendirme çalışmalarını tamamladıktan sonra ihalesini ve yer teslimini gerçekleştirdik. Meram'ın dört bir yanında hizmet ve yatırım hamlemiz, halkımızın talepleri doğrultusunda devam edecek" ifadelerini kullandı.

Meram’a yeni bir cami daha

Meram’a yeni bir cami daha

Meram’a yeni bir cami daha

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.